ОПРОШТАЈ од Европе је био болан, али је Црвена звезда у Атини одиграла одличан меч и несрећно је изгубила од Олимпијакоса. Ово је резиме Станислава Карасија, легенде црвено-белих, кога највише тишти многима неразумљива одлука да Томане изведе пенал уместо Марка Марина.

- Било је изненађење - истиче Караси, који је био на "Караискакију". - Не могу да верујем да капитен екипе, играч Маринових квалитета, није био спреман да изведе тај шок ударац за противника, јер да смо дали пенал уверен сам да бисмо ми били ти који би се на крају радовали. Знам да су то ствари које се договарају унутар екипе, али одлука да Томане шутира пенал није била права, не зато што је странац. Промашио је и ћурак се окренуо на другу страну.

Карасију није јасно ни зашто је Жандер на брзину ушао у игру.

- Двојица других играча су већ била загрејана, спремна да уђу. Бразилац је експресно подигнут са клупе, незагрејан. Знамо да је леви бек и да је заменио Родића на тој позицији, али сам уверен да је Радован Панков требало да уђе и да се са њим у завршници не би десила та несрећа. Међутим, не желим да испада како опет критикујем, јер сам и поред пораза био задовољан. Немам ниједну примедбу, честитам момцима на борбености и залагању. Импресивна слика је заједничко навијање и пријатељство навијача два клуба. Створили су феноменалну атмосферу и у граду и на трибинама упркос томе што се знало да једни друге морају да победе на утакмици.

Када се подвуче црта, Караси истиче да су на "Маракани" европски планови премашени.

- На Скупштини клуба, ми смо пре почетка сезоне као приоритет одредили играње у Лиги Европе, наравно, са намером да дамо све од себе да се пласирамо другу годину заредом у Лигу шампиона. Урадили смо и више него што смо очекивали и зато морамо да будемо задовољни, иако су се дешавали и неки порази који никоме нису пријали – каже Караси.