Formula 1: Ne slažemo se sa izjavama Bernija Eklstona

Beta

petak, 26. 06. 2020. u 22:33

Формула 1: Не слажемо се са изјавама Бернија Еклстона
Rukovodstvo Formule 1 saopštilo je danas da se ne slaže sa izjavama bivšeg čelnika tog sporta Bernija Eklstona o rasizmu i jednakosti

Rukovodstvo Formule 1 saopštilo je danas da se ne slaže sa izjavama bivšeg čelnika tog sporta Bernija Eklstona o rasizmu i jednakosti.

"U vreme kada je potrebno jedinstvo da bismo se borili protiv rasizma i nejednakosti, mi se u potpunosti ne slažemo sa izjavama Bernija Eklstona, kojima nema mesta u Formuli 1 ili u društvu", navodi se u saopštenju na sajtu Formule 1.

Eklston je u intervjuu za Si-En-En (CNN) rekao da su "u mnogo slučajeva crnci veći rasisti nego što su belci".

Formula 1 je ukazala da je Eklston napustio organizaciju 2017. godine i da je titula počasnog predsednika istekla u januaru ove godine.

Šestostruki šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton pokrenuo je ovog meseca naučni projekat pod nazivom Hamiltonova komisija, sa ciljem da se poboljša različitost u moto sport indistriji.

Formula 1 je osnovala Radnu grupu i Fondaciju za povećanje raznolikosti i inkluzije, a predsednik Čejs Keri obezbedio je početno finansiranje Fondacije ličnim doprinosom od milion dolara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)