Zbog čega je preminula?! Bobana Momčilović Veličković izgubila bitku sa retkom trudničkom bolešću

NovostiOnline

nedelja, 21. 06. 2020. u 20:26

Због чега је преминула?! Бобана Момчиловић Величковић изгубила битку са ретком трудничком болешћу

Foto: Arhiva VN

Tragična vest zadesila je srpski sport zbog komplikacija tokom porođaja preminula je reprezentativka Srbije u streljaštvu, olimpijska učesnica i evropska prvakinja Bobana Momčilović Veličković.
Tragična vest zadesila je srpski sport zbog komplikacija tokom porođaja preminula je reprezentativka Srbije u streljaštvu, olimpijska učesnica i evropska prvakinja Bobana Momčilović Veličković.

Bobana se pre dvadesetak dana porodila, međutim u međuvremenu je došlo do komplikacija iz zasad nepoznatog razloga, zbog čega joj se stanje naglo pogoršalo, a lekari nisu uspeli da joj spasu život.

Sedam dana imala je preeklampsiju, ali doktor to nije ustanovio... Poslednjih dana mozak bio bez funkcije. Nažalost, nije videla dete nijednom.

Streljaštvom je počela da se bavi sa devet godina u rodnom Boru i bila je članica lokalnog kluba

Prvu medalju na velikim međunarodnim takmičenjima osvojila je 2007, kada je na Evropskom prvenstvu u francuskom Dovilu izborila bronzu vazdušnim pištoljem u juniorskoj konkurenciji.

U seniorskom debiju na najvećim takmičenjima, na šampionatu Evrope u norveškom Merakeru 2010. postala je šampionka Evrope vazdušnim pištoljem. Isti uspeh ponovila je i na EP u finskom Vierumaekiju 2012, kao i ove godine na Evropskom šampionatu u Vroclavu. Jedna od najboljih svetskih takmičarki pištoljem u 21.veku. Na Evropskim prvenstvima vazdušnim oružjem održavala je kontinuitet visokih plasmana i godinama dokazivala da pripada elitnom krugu strelaca.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)

Kalimero

21.06.2020. 21:50

7 dana lekar nije ustanovio preeklampsiju? To uopšte nije retka komplikacija. Treba da se oformi lekarska komisija. Saučešće porodici.

realist.

21.06.2020. 22:25

Niko ne vodi racuna o Radu po Bolnicama u Evropi naucili su na korupcije da im se daje mit, i sto se tice personal Danas, je svaki drugi Doktor, od medicinske sestre ima ih na gomilu bez ikakvog znanja I prakse, Evropa je postala nesiguran za Zivot, pogotovo na Zapadu rade sve sa kupe I'm Diplomama, nije vazno za njih pacijenti vec profit Koji se neki bogate na racun bolesni osoba, jer zakon ozdravstvu skroz je kolabrirao od nekih profitera.

Goran RS

21.06.2020. 22:26

Nazalost to su ti kojima aplaudirate. Znam da cete sad da opletete po meni, ali reslno, koliko ima zadovoljnih uslugom za koju placamo tokom cijelog radnog vijeka?

Miki

22.06.2020. 20:17

@Goran RS - A koliko to plaćam im? 3500 din mesečno, a ideš 10-15x kod njih u toku meseca... Kamo sreće da nam uvedu kao u Americi, pa koliko para toliko muzike, da imaš lekove za bogate i lekove za siromašne....sada dalje pljuju, jer ne znaš šta imaš još uvek nesrećo!

veselnik

21.06.2020. 22:28

"u međuvremenu je došlo do komplikacija iz zasad nepoznatog razloga"...preeklampsiju karakterise jasan simptom povecanja pritiska tokom trudnoce! Zakljucak - ubio ju doktor nemarom ili neznanjem.

realist.

21.06.2020. 22:31

Strogo se treba voditi racuna u uzimaju lekova sada ima Farmazeuta Koji prodaju svakakve lekove samo su pakovanja original unutra je sve otrov, ranije se znalo dobijes lek efikayan Danas samo kukaju svasta, I ne odgovaraju.

Rada

22.06.2020. 14:34

@realist. - Kakve veze pa sad imaju farmaceuti sa ovom jadnom zenom?! NE LUPETAJTE GLUPOSTI!!

Seka

21.06.2020. 23:27

E takvima iz vajne struke ste vi tapsali. Ovo je vise nego strasno Hitno oformiti nezavisnu lekarsku komisiju i ispitati ceo slucaj. Dete pocivaj u miru . Drzavo sram te bilo !!!

Mica

22.06.2020. 00:21

To nije redak poremećaj. Par mojih drugarica je imalo, ali su lekari ustanovili i porodili ih na vreme i sve je bilo u redu. Ova je zapala nekome neznalici ili nečoveku koji je dopustio da padne u komu i čekao još 5 dana da je pošalje u veću bolnicu. Porodica treba da ih tuži.

Aleksandra

02.07.2020. 10:59

Nase zdravstvo je katastrofalno, kad jedna mlada i zdrava zene umire od komplikacije posle porodjaja... kao da zivimo u 14. veku!