Održan virtuelni beogradski maraton: Trčalo više od 8.000 Kineza

V.N.

ponedeljak, 27. 04. 2020. u 15:14

Одржан виртуелни београдски маратон: Трчало више од 8.000 Кинеза

Maraton ilustracija Foto: Beogradski maraton

Kako su i u Kini zabranjena masovana okupljana, Maraton je održan tako što je svaki prijavljeni učesnik samostalno istrčao svoju trku, koja je mogla da bude i kraća od 42.215 metara

VIŠE od 8.000 Kineza istrčalo je virtuelnu trku „33. Belgrade marathon Virtual Run, China-Serbia Friendship long live“, ističe se u saopštenju Beogradskog maratona.

Podsetimo 33. Maraton trebalo je da se održi 26. aprila, ali je zbog epidemije korona virusa odložen za 18. oktobar ove godine. Međutim, zbog velikog broja prijavljenih Kineza, njihova trkačka zajednica nije želela da se pomiri sa tom idejom i odlučila je da maraton održi kao virtuelna trka, kao znak podršku i solidarnosti sa Beogradom i Srbijom u ovoj, za obe zemlje, izuzetno teškoj situaciji.

Kako su i u Kini zabranjena masovana okupljana, Maraton je održan tako što je svaki prijavljeni učesnik samostalno istrčao svoju trku, koja je mogla da bude i kraća od 42.215 metara. Svaki učesnik je kao podsećanje na događaj dobio posebno dizajniranu dvojezičnu elektronsku diplomu, a kreirana je i medalja sa natpisom „China-Serbia Friendship Long live“ sa zastavama Kine i Srbije u trci za medalje.

Po završetku događaja su poznate kineske ličnosti objavile na svojim društvenim mrežama video-materijale i fotografije sa pozitivnim komentarima o samom događaju, Beogradu i Srbiji. Mnoge objave su imale više milionske preglede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije