Mađarski OSC napušta glavni sponzor: Srpski kvartet u problemu

S.KRSTOVIĆ

12. 04. 2020. u 21:50

Jedan od najboljih mađarskih vaterpolo klubova OSC ostaće bez glavnog sponzora, a vaterpolisti, među kojima su i naši asovi Andrija Prlainović, Branislav Mitrović, Sava Ranđelović i Nemanja Ubović, moraće da potraže novu sredinu

Мађарски ОСЦ напушта главни спонзор: Српски квартет у проблему

Andrija Prlainović Foto N. Paraušić

JEDAN od najboljih mađarskih vaterpolo klubova OSC ostaće bez glavnog sponzora, a vaterpolisti, među kojima su i naši asovi Andrija Prlainović, Branislav Mitrović, Sava Ranđelović i Nemanja Ubović, moraće da potraže novu sredinu. Svi igrači nadaju se da će klub iz Budimpešte ispoštovati ugovorne obaveze. Mađarski mediji ističu da je neizvesna budućnost OSC-a.

- Nije ovo prvi put. Nije ništa strašno. Dešava se u sportu. Nemamo kud. Pozvali su nas i samo saopštili da su se razišli sa glavnim sponzorom. Samo to znamo - priča u telefonskom razgovoru za "Novosti" Andrija Prlainović.

Vaterpolisti su shvatili i da nema ništa od sledeće sezone.

- Upitna je i ova. Do sada su nam isplatili polovinu ugovora. Videćemo kako će se ovo završiti, jer je još sveže. Treba sačekati... Ipak, najvažnije da se ispune obaveze prema igračima i stručnom štabu. To je u ovom trenutku najbitnije - podvlači Prlainović.

Ovakav rasplet nikako nije očekivao ni sjajni golman Branislav Mitrović:

- Niko od nas ovo nije mogao da nasluti. Očekivali smo da će zbog ove situacije doći do smanjenja plata, ali da će se desiti totalni obrt nismo. Saopšteno nam je samo da je klub u velikom problemu, jer ostaje bez glavnog sponzora. U suštini rekli su nam da ćemo biti slobodni igrači.

Golman "delfina" podseća da su mnogi vaterpolisti imali i ugovor za sledeću sezonu:

- Očigledno je da to sada više ne važi. Još jednom se videlo da je vaterpolo mali sport. Nije prvi put da mi se ovo dešava u životu. To njih ne opravdava... Samo se nadam da niko neće da doživi našu sudbinu.

Mitrović podseća da je klub bio prvi u prvenstvu, vodeći u grupi B Lige šampiona:

- Imali smo dobre rezultate, ali, eto, samo da smo mi živi i zdravi. Sada mi je najvažnije da za sledeću sezonu nađem klub, koji će igrati jaka takmičenja, kako bih što spremniji bio za Olimpijske igre iduće godine. Da Tokija nema, ne bih previše brinuo, jer sam ionako na zalasku karijere - ističe Mitrović, koji u mađarskom prvenstvu igra deset godina.

Prlainović ne krije da mu je žao što se jedna dobra priča završava na ovakav način:

- Šteta, OSC je bio na putu da postane jedan od najjačih u Evropi. Šteta što ga neće biti.

MALEROZNI

ANDRIJI Prlainoviću se ovakav rasplet ne dešava prvi put. Pre osam godina, uoči LOI 2012. u Londonu, Pro Reko je neočekivano raskinuo ugovore sa strancima. Prošle godine dogovorio je sve sa moskovskim Dinamom, ali je sve palo u vodu zbog smrti predsednika kluba.
- Nekako se čovek navikne na to. U ovom trenutku ne razmišljam o novom klubu... Prvo da se sve slegne, pa da vidim šta dalje - kaže Prlainović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije