Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije zauzela je poslednje mesto na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, pošto je danas posle peteraca izgubila od Nemačke sa 13:15 (2:4, 2:1, 6:2, 1:4 - 2:4).Iz peterca su golove postigle Mišković i Jakovljević, a neuspešne su bile Rudić i Josifović.

U nemačkom timu gol su postigle I.Dajk, Voseberg, Stefel i G.Dajk, a neuspešna je bila Vunder.

- Imali smo daleko veća očekivanja. Od početka smo igrale loše i tako je bilo do kraja. Ovo danas je bilo loše u poslednjem delu. Peterci su lutrija i žao nam je što nismo pobedom završile takmičenje - rekla je kapiten Tijana Jakovljević, preneo je Vaterpolo savez Srbije.

Selektorka Dragana Ivković rekla je da je ovakav rezultat realnost.

- Ovo je realnost. Imali smo velike apetite posle lakog plasmana na takmičenje. Fokusirale smo se na četvrtfinale, ali posle poraza od Hrvatske kada su proradili razni generali posle bitke, razne priče, devojke su bile razočarane i ostale pod pritiskom, a on se odrazio i na najiskusnije da ne pruže ono što mogu - navela je ona.

Srpske vaterpolistkinje su prethodna dva evropska prvenstva završavale na devetom mestu, ali su turnir u Budimpešti danas završile na poslednjem, 12.