SREĆNE su, ali i pomalo tužne što se nisu izborile za polufinale. Rukometašice, ipak, nemaju šta sebi da prebace, ostvarile su cilj, izborile se za učešće na kvalifikacijama za Olimpijske igre 2020. u Tokiju. I u martu će učiniti sve da ostvare višedecenijski san.

- Napravile smo veliki uspeh. Ipak, ostaje žal za polufinalom, jer bi to bilo nešto posebno. Opet, moramo da budemo zadovoljne što ćemo posle mnogo godina imati šansu da se na kvalifikacionom turniru izborimo za učešće na Olimpijskim igrama. Ovde smo pokazale kakva smo ekipa, da smo jake kada izgaramo jedna za drugu, jer samo tako možemo da se pogledamo u oči i kažemo da smo dale sve od sebe - ističe, za sajt RSS, Marija Obradović.

Naša selekcija nije igrala na Olimpijskim igrama od Seula 1988. Partije na šampionatu u Kumamotu donele su im i veliko samopouzdanje.

- Srećne smo što smo napravile najbolji rezultat u poslednjih šest godina. Na ranijim šampionatima uvek nam je nešto falilo, ali se sada sve poklopilo. Jedna utakmica nas je odvojila od polufinala, ali će možda na nekom sledećem takmičenju doći i ta jedna, pa da osvojimo medalju. Pokazale smo čvrstinu u završnicama, karakter i veliku želju za pobedom. Od početka turnira videla se želja kod svih, neka sreća u timu... Dan smo započinjale i završavale pesmom. Već razmišljamo o martu - ističe desno krilo Sanja Radosavljević.

Oduševljenje ne krije ni Dijana Radojević:

- Ne skidamo osmeh sa lica, jer smo ostvarile ono zbog čega smo i došle u Japan. Pokazale smo i mentalnu snagu, jer smo u drugoj fazi odigrale na vrhunskom nivou.

KVALIFIKACIONI TURNIRI
UKOLIKO osvaje peto mesto, Srpkinje će igrati na kvalifikacionom turniru sa četvrtom ekipom sa SP, Rumunijom i Severnom Korejom. U slučaju da budu šeste, rivali će biti bronzana selekcija sa SP, Kina, Švedska ili Mađarska. Turniri su od 19. do 22. marta iduće godine.