Denis Šefik (ni)je zakasnio

S. K.

30. 01. 2014. u 07:33

U vaterpolo savezu odlučuju da li je golman Crvene zvezde postigao pogodak na vreme. Čini se da će najdeblji kraj da izvuku sudije u finalu Golijanin i Ragač

DAN odluke. U Kući vaterpola danas po podne održaće se zajednička sednica Takmičarske komisije, Disciplinskog suda i Odbora za sudijska pitanja VSS, na kojoj će se raspravljati o zahtevu Radničkog da se finalna utakmica sa Crvenom zvezdom (12:11 za crveno-bele) poništi, jer je, po njima, golman Denis Šefik nepravilno i posle isteka vremena šutnuo na Radićev gol.

Svi su impresionirani Šefikovim potezom i velika većina ne veruje da će se finale ponovo igrati. Način na koji je fenomenalni čuvar mreže izveo šut vodi se kao slobodno sudijsko uverenje i zbog toga Nenad Golijanin i Željko Ragač mogu da budu suspendovani. Što se tiče sporne sekunde, većina s kojima smo pričali, čula je zvuk sirene kada je lopta bila na polovini terena. Napomenimo da se sirena automatski uključuje kada se na semaforu pojavi nula. Problem je i to što semafor nema desetinke i stotinke...

Objašnjeno nam je i da prvo Odbor za sudijska pitanja (predsednik je Nikola Marjanović, koji je bio i delegat na finalnoj utakmici) analizira kako su aribitri delili pravdu i onda podnosi izveštaj Takmičarskoj komisiji, koja potom odlučuje po pravilima.

Inače, predsednik TK je Milan Marjanović, a članovi su Nenad Šukić (Zrenjanin) i Ljubomir Ćirić (Vrnjačka Banja), koji je bio kontrolor na finalu.

U Savezu niko ne želi da prejudicira odluke, a podsetimo da je generalni sekretar Nemanja Marjan dan posle finala bio izričit:

- Nova utakmica se igra samo ako je Šefik šutnuo pošto je isteklo vreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

skale

30.01.2014. 09:41

Iako sam navijao za Radnicki moram reci da je gol apsolutno regularan. Sirena za kraj utakmuce jasno se cula kad je lopta bila vec na pola puta od gola Rdnickog. E sad dali je zapisnicki sto pravovremeno ukljucio vreme nisu krivi igraci Zvezde vec strucna lica delegat i sudije. Znaci utakmicu nikako neponavljata a ako se desio neki propust kaznit sluzbena lica.