JELENA Đoković je u razgovori sa Grejemom Besindžerom otkrila da je Novak posle poraza od Francuza Benoe Pera, u drugom kolu mastersa u Majamiju, u jednom trenutku odlučio da prekine karijeru. Bilo je to pre dve godine, posle operacije lakta, povrede zbog koje je bio neprepoznatljiv. Deset dana nije razmišljao o povratku na teren.


- Rekao mi je: "Prekidam. Izgubio sam u Majamiju, to je bio težak udarac." Okupio je sve nas i poručio: "Drugari, završio sam." Bila sam zbunjena... Plakali smo i svi su mu govorili: "Šta radiš? Nije sada vreme", i da ne sme da odustane - seća se Jelena.


Novakova supruga je potom rekla da su otišli na odmor, sa željom da se on izoluje od tenisa. Vodila je decu na tenis, a onda se Đoković pojavio samo u šortsu, bez majice i patika. Tada je uzeo reket i igrao sa njom. Poslednjeg dana odmora uzeo je adekvatnu opremu za trening.


- Rekao mi je: "Pozvaću Marijana Vajdu i pitaću ga dali želi da se vrati i opet mi bude trener." Odgovorila sam uz osmeh: "Kako to misliš"? Ostalo je istorija - istakla je Jelena.