OD STALNOG DOPISNIKA “NOVOSTI”: PARIZ


ODLAGANjE Rolan Garosa za septembar naišlo je na negativne reakcije igrača koji se žale da ih niko nije konsultovao. Najviše primedbi ima na činjenicu da će sada morati da se odigraju čak tri grend slema u samo tri meseca, pod uslovom da aktuelni kalendar ostane na snazi, kao i da će između Ju-Es opena i Rolan Garosa biti samo nedelju dana razmaka!


- Ovo je ludilo. Glavno saopštenje Rolan Garosa menja datum na nedelju dana posle Njujorka. Bez ikakve komunikacije s igračima ili ATP. Niko nas ništa ne pita u ovom sportu. Vreme je - napisao je na svom tviter-profilu Vašek Pospišil.


PROČITAJTE JOŠ: Teniseri u problemu, moraće da biraju između Ju-Es opena i Rolan Garosa


Kanadski teniser, koji je član Saveta igrača, dodao je i sledeće:


- Ovo je zaista teško vreme. Svako je pogođen ovom katastrofom. Poboljšanje komunikacije i zajednički rad u traženju rešenja trebalo bi da budu prioritet.


Ogorčen je bio i osvajač Rolan Garosa 2015. godine Stan Vavrinka.


- Nađite mi jednog igrača koji je znao za ovu odluku - poručio je Švajcarac i takođe se začudio zbog kratkog roka između dva grend slema.


I Argentinac Dijego Švarcman je bio ljut zbog toga što niko ne konsultuje igrače:


- Još jednom saznali smo preko "Tvitera".


Gotovo identično je napisala i domaća teniserka Aliz Korne:


- Lepo je što smo sve saznali s "Tvitera".


PROČITAJTE JOŠ: Teniseri otkrili svoje rituale pred izlazak na teren: Đoković pričao kako se sprema za meč (VIDEO)


Naomi Osaka, koja je osvojila Ju-Es open 2018. i Australijan open 2019, tvitovala je na francuskom "Izvinite", a identičnu poruku poslala je i Dona Vekić. Medison Kiz je poslala irončnu poruku "Sve je u redu", uz animiranu sliku psa koji lagano ispija kafu dok gori kuća.


- Iako niko danas ne može da predvidi kakva će zdravstvena situacija da bude 18. maja, mere izolacije koje su na snazi čine nemogućim pripreme i organizaciju turnira u prvobitno predviđenom terminu - saopštila je, između ostalog, dan ranije Francuska teniska federacija, istakavši da je odluka doneta da bi se garantovalo zdravlje i bezbednost svih koji su angažovani na pripremi turnira.


Umesto poslednje nedelje maja i prve nedelje juna, Rolan Garos će ove godine odlukom FTF biti održan od 20. septembra do 4. oktobra.