Prvi reket sveta Novak Đoković se družio sa predstavnicima srpskih medija na terenima "Novak" na Dorćolu. Odlično raspoložen, sa osmehom na licu je govorio o svojim planovima.

- Zadovoljstvo je ponovo biti u Srbiji. Sezona je krenula novim takmičenjem, ATP kupom, kao nezvaničnim Svetskim prvenstvom. Imali smo izvanredan ambijent tu. Bliski odnosi koje imamo u reprezentaciji nam je pomoglo da pobedimo. To su dve nedelje koje ću dugo pamtiti. Dejvis kup iz 2010.godine nam je dao "vetar u leđa", imao sam sjajnu sezonu posle tog trofeja. Zbog toga smatram da je taj pehar sa ATP Kupa mnogo uticao na osvajanje Australijan opena. Svaki od srpskih igrača je u sjajnoj formi posle toga.

Osvrnuo se na pehar u Melburnu.

- Australijan open mi je omiljeni turnir. Imam taj neki dodatni motiv da početak sezone započnem peharom, da se po jutru dan poznaje kako kaže naš narod. Lepo se osećam u Australiji, tamo sam uvek pružao fenomenalne partije. Još pamtim finale sa Nadalom iz 2012.godine. Motivisan sam da ova sezona bude najbolja. Raspored će biti zgusnut. Biće manje prostora za odmor posle Vimbldona. Grend slemovi su cilj, ali i Olimpijske igre koje su retke. Nadam se da je došao trenutak da osvojim još jednu medalju na OI.

Sledeći turnir je u Dubaiju.

- Za mene je svaki turnir bitan. Tako su me učli ljudi od početka karijere. Da ne potcenjujem nijedan turnir i da ne štedim sebe. Radije bih da ga ne igram, nego da igram sa pola snage. Ponavljam, grend slemovi su važniji, ali je meni cilj da budem bolja verzija sebe u svakom meču.

Posle turnira idu Igre...

- Najveća sportska smotra. Svi znaju šta OI predstavljaju. Imao sam tu čast da 2008. nosim zastavu. Na prethodne dve nisam bio na ceremoniji otvaranja, probaću da budem ove godine. Cilj je medalja, ali i da doživim tu olimpijsku atmosferu u olimpijskom selu. Da imate priliku da sedite u toj menzi i da prolaze najbolji sportisti sveta. Da ste tu sa njima, razgovarate, pronalazite neku dodatnu motivaciju. Radujem se svim tim stvarima.