Danska teniserka Karolina Voznjacki objavila je da završava tenisku karijeru. Dankinja je posle poraza u tećem kolu Australian opena svojom odlukom iznenadila teniski svet.


"Odgovaralo mi je da moj poslednji meč bude u tri seta. Završila sam karijeru greškom iz forhenda, a to su stvari na kojima sam radila tokom čitave karijere. Valjda je tako trebalo da bude", rekla je Voznjacki, prenosi Eurosport.


Nekadašnja prva teniserka sveta osvrnula se na sve rezultate koje je ostvarila godinama unazad i ocenila da su njeni uspesi bili neverovatni.


"Navijači, osećanja koja nam pružate kada igramo ovde i podrška koju osećamo je zaista neverovatna. Takođe, podrška koju imam od svoje porodice, naročito od svog oca, koji mi je i trener od moje sedme godine, je zaista sjajna. Sve to su sjajne uspomene, koje ću uvek negovati", kazala je Dankinja.Ona je rekla i da je spremna za budućnost koja je čeka posle teniske karijere.


"Stvarno sam srećna, bilo je neverovatno. Spremna sam za sledeće poglavlje i uzbuđena zbog onoga što će doći. Videćete me tu oko terena", zaključila je Voznjacki.


Voznjackije 71 nedelju bila najboljateniserka sveta. Osvojila je ukupno 30 titula uz skor 624-259. Od nagrada na turnirima je zaradila višeod 34 miliona dolara.

Karijeru je završila kao 36. teniserka sveta.