Sećanje na dan kada se Đorđević osvetio Barseloni što ga se odrekla (VIDEO)

Novosti online

petak, 05. 06. 2020. u 09:30

Сећање на дан када се Ђорђевић осветио Барселони што га се одрекла (ВИДЕО)

Aleksandar Đorđević foto: EPA

I posle 20 godina u Španiji se ima onih košarkaških sladokusaca koji se sete finala ACB lige između Reala i Barse

Barselona se svake godine na današnji dan seti svog bivšeg igrača Aleksandra Đorđevića. Pre 20 godina srpski bek je u “Palau”, dvorani svog bivšeg kluba, doneo Real Madridu titulu ACB lige koju će uvek pamtiti.


Igrao je Đorđević prvo za Barselonu, pa kad ga nije više htela otišao je u redove njenog najvećeg rivala Real Madrida... Bila mu je potrebna samo jedna sezona da se osveti starom klubu i pokaže koliko je pogrešio što ga se odrekao.

Radovao se reprezentativac Srbije posle utakmice pred Barseloninim tužnim navijačima, a jedan od domaćih igrača je pokušao da ga izgura sa terena.


Đorđević se 2012. godine, u izjavi za “As”,setio osvajanja te španske titule i svoje fantastične utakmice protiv favorizovane Barselone.

"Ostavio sam mnogo prijatelja i u Realu i u Barseloni, ali činjenica je jasna: Karijeru sam završio igrajući za klub iz Madrida, jer Barselona nije htela da produžimo saradnju. Želeo sam da im pokažem šta su izgubili puštajući me da odem i bilo je veoma specijalno da osvojim tu ligu u Barseloninoj dvorani", rekao je Đorđević pre osam godina.