Predsednik Virtusa Luka Baraldi nije iznenađen odlukom Evrolige da se sezona prekine. Prvi čovek kluba iz Bolonje, koji se plasirao u četvrtfinale Evrokupa, govorio je na ovu temu za italijanski list "La republika".

- Nema iznenađenja. Rekao sam pre dva meseca da će se sezona prekinuti i to se desilo. Bilo je u redu da se sačeka i vidi situacija, bilo je u redu i prekinuti sezonu. Evroliga je bila savršena, ne kao Italija, gde su Savez i Liga ušli u nepojmljivu zbrku. Izolacijom na neko od ostrva, Siciliju ili Sardiniju sa pravom formulom, prvenstvo Italije je moglo da se završi. Šteta, biće ovo zapamćeno kao prokleta godina - rekao je Baraldi.

Italijan je prokomentarisao i odluku o timovima koji će igrati sledeće sezone Evroligu i Evrokup. On i njegovi saradnici ne menjaju ambicije.

- Očekivana je bila i odluka o istih 18 ekipa u Evroligi. Sada da vidimo da li će svi želeti da učestvuju. Panatinaikos, kako se pisalo, ima neke dileme. Ako svi potvrde učešće, mi nemamo šanse. Već smo aplicirali da nas uzmu u razmatranje u slučaju da neke ekipe odustanu - jasan je plan Virtusa.