Preminuo legendarni trener Jute Džeri Sloun

Novosti online

22. 05. 2020. u 17:04

Преминуо легендарни тренер Јуте Џери Слоун

Džeri Sloun Foto: EPA/GEORGE FREY

Džeri Sloun će uvek biti sinonim za našu franšizu. Zauvek će biti deo naše organizacije - poručila je Juta

Odlazak legende. Čuveni trener Jute Džeri Sloun preminuo je danas u 78. godini usled komplikacija od Parkinsonove bolesti i demencije. Informaciju je potvrdio i njegov nekadašnji klub.


- Džeri Sloun će uvek biti sinonim za našu franšizu. Zauvek će biti deo naše organizacije. Pridružujemo se njegovoj porodici, prijateljima i navijačima u žalosti zbog njegove smrti. Zahvalni smo mu za sve što je uradio za nas za 23 godine kao trener. Ostvario je 1223 pobede, 20 puta nas je odveo u plej-of i u dva NBA finala, sve su to neverovatna dostignuća. Formirao je Stoktona i Melouna kao igrače, ali je stavio i pečat na našu organizaciju. Mnogo će nam nedostajati - navodi se u saopštenju Džeza.


Sloun je igračku karijeru počeo u Valtimor Buletsima (sadašnjem Vašingtonu), posle čega je prešao u Čikago i tamo proveo 10 sezona. Upravo je u Bulsima bio prvo asistent, a zatim i glavni trener tokom tri sezone i njegov dres sa brojem četiri je penzionisan u Čikagu. Posle kratke pauze je u Juti tri godine bio pomoćnik da bi od 1988. do 2011. godine bio glavni trener ekipe. U njegovu čast je pod svodove dvorane stavljen dres sa brojem 1223 kao simbolika broja pobeda koje je ostvario.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije