KOŠARKAŠI Crvene zvezde danas su ušli u halu „Aleksandar Nikolić“ prvi put od 11. marta, kada su odradili trening pred put u Madrid i utakmicu sa Realom, koja nije odigrana zbog proglašenja virusne pandemije.


Posle sedam dana uvođenja u trenažni proces na otvorenim terenima Malog Kalemegdana, stali su na parket podeljeni u grupe po šest igrača, kako bi se pridržavali svih propisanih mera za treniranje u zatvorenom prostoru. U tome je pomoglo rukovodstvo SC „Tašmajdan“, koje je obezbedilo sve uslove za povratak crveno-belih u svoju „kuću“. Trener Dragan Šakota održao je inicijalni trening u trajanju od 90 minuta, tokom kojeg se striktno vodilo računa o trenutnom fizičkom stanju igrača posle dvomesečne izolacije.


- Rezultati testova su bili takvi da smo smatrali da je u prethodnih sedam dana bolje biti malo napolju, na suncu i vazduhu – rekao je Šakota. - Stvorena je dobra osnova da se uđe u dvoranu i počne druga vrsta posla. Treninzi sa loptom, tu je i teretana. Ovde su idealni uslovi za pripreme.


PROČITAJTE JOŠ: Pešić za "Novosti": Ne bi mi smetalo da sa maskom osvojim titulu u Beogradu


Crveno-belima i dalje nedostaje strana sedmorka: Bili Beron, Lorenco Braun, Stratos Perperoglu, Džejms Gist, Kevin Panter, Čarls Dženkins i Kalin Lukas.


- Voleli bismo da imamo ovde sve igrače, ali ovo je ono čime sada raspolažemo. Treba polako dizati sve funkcije organizma do nivoa koji zahteva košarka. Znači, da mogu da se kreću i trče u svim pravcima i da igraju dobru odbranu. Posebno je za dobru odbranu potreban visok nivo fizičke spreme.


PROČITAJTE JOŠ: Rukovanje "ne", košarka "da": Anonimno pismo igrača Makabija


Odluka o nastavku evroligaške sezone očekuje se do 24. maja, tri dana kasnije biće održana sednica Skupštine ABA lige.


- Još smo u fazi kad ne znamo šta će biti, razmišljamo kao da ćemo sigurno igrati i želimo da treniramo na taj način. Eventualno priključivanje ostalih igrača, koji će doći iz drugog ritma, svakako predstavlja problem. To su objektivne okolnosti, čiju cenu će plaćati svi klubovi. Kako god radili u ovom periodu, takmičarska forma neće biti kao u trenutku prekida. Imamo iskrenu želju da se sve vrati u normalu, da smo zdravi i bavimo se onim što volimo. Ali, to je samo naša želja, realnost je drugačija. Kome će biti potrebna ova košarka i ovo takmičenje? Da li je to zbog neke suve istorije ili želje da se nađe u nekom određenom takmičenju - upitao se Šakota.