Košarkaškom klubu Crvena zvezda četiri košarkaške kineske škole poslaće u Beograd zaštitne maske, rukavice i zaštitna odela, u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Kako je danas saopšteno na klupskom sajtu, Crvena zvezda je izrazila veliku zahvalnost prijateljima iz Kine, školama koje godinama sarađuju sa klubom i navela je da je dirnuta pažnjom i brigom u trenucima kada su Srbija i svet pogođeni pandemijom korona virusa.

- Četiri škole sa kojima je Crvena zvezda razvila izuzetno blisku saradnju, obavestile su naš klub da u Beograd, Crvenoj zvezdi šalju više desetina hiljada maski, zaštitnih rukavica, zaštitnih odela… - navodi se u saopštenju.

Zvezda sa te četiri škole ima potpisane protokole o saradnji, u sklopu kojeg je juniorski tim crveno-belih gostovao u Kini u maju i septembru prošle godine.

Takođe, osim gostovanja juniora, veliki broj dece i trenera dolazio je iz Kine u Beograd na treninge, obuku i školovanje, letnje kampove Crvene zvezde. Kruna saradnje bio bi odlazak seniorskog tima Zvezde i još jače veze kluba sa kineskim prijateljima, piše u saopštenju.