Promene u NBA ligi. Komesar najjače košarkaške lige na svetu Adam Silver je doneo odluku koja je mnoge oduševila. Nagrada za najkorisnijeg igrača Ol-stara (MVP) menja ime u čast legendarnog košarkaša koji je preminuo u helikopterskoj nesreći sa ćerkom Điđi i još sedam osoba.

- Kobi Brajant je sinonim za Ol-star. Uvek je uživao u šansi da se takmiči sa najboljima i da pruža vrhunske partije na najvišem nivou za milione fanova širom sveta – rekao je Silver i potvrdio da će nagrada promeniti ime u njegovu čast.

PROČITAJTE JOŠ: Spektakularna zakucavanja na Ol-staru: Džouns odneo pobedu, Gordon uveren da je nagrada trebalo da pripadne njemu (VIDEO)

Brajant je prvi put na Ol-star meču učestvovao 1998. godine sa svega 19 godina i od tada je ukupno 18 puta bio deo meča svih zvezda, ispred njega je samo Karim Abdul-Džabar koji ima jedno učešće više. Kobi je osvojio tri MVP priznanja -2002, 2007, 2009. (podelio sa Šakilom O Nilom) i 2011. godine. Jedini igrač koji ima takve četiri nagrade je Bob Petit.

Priznanje će ove godine pripasti osobi koja dobije najviše glasove, 25 odsto čine navijači, a 75 odsto novinari. Meč je na programu u noći između nedelje i ponedeljka.