OHRABRUJE IGRA IZ RENA: Košarkašice Srbije na pripremnom turniru u Francuskoj prikazale dobre partije

Mi.R.

ponedeljak, 17. 06. 2019. u 19:50

ОХРАБРУЈЕ ИГРА ИЗ РЕНА: Кошаркашице Србије на припремном турниру у Француској приказале добре партије

Jelena Bruks Foto N. Paraušić

Srpkinje su zabeležile jedan poraz protiv Rusije (67:76) i dve pobede, protiv Turske (80:70) i selekcije Francuske (90:83)

PROVEREsa kvalitetnim protivnicima na pripremnom turniru u Francuskoj dale su selektorki Marini Maljković znatno jasniju sliku o formi igračica, na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo (27. jun - 7. jul). Srpkinje su zabeležile jedan poraz protiv Rusije (67:76) i dve pobede, protiv Turske (80:70) i selekcije Francuske (90:83).

Poslednji trijumf nad domaće reprezentacije, koja je među najjačim ekipama u Evropi, može da raduje. Pogotovo zbog činjenice da je ostvaren pred 4.000 gledalaca u Renu, iako u našem rosteru nije bilo glavne uzdanice Sonje Petrović.

Odličnu partiju pružila je kapiten Jelena Bruks (20 poena), koja već tri meseca posle porođaja pokazuje da se iz sve snage trudi da dostigne bar približno formu koju je imala ranije. Na visini zadatka bila je i Ana Dabović (16 poena), od koje se kao i uvek, mnogo očekuje.

- Baš sam zadovoljna kako smo igrale, borile smo se - kaže Dabovićeva. - Ispoštovale smo većinu stvari koje nam je Marina rekla i to se odrazilo na rezultat. Sa mnogo samopouzdanja idemo u Vršac i zadovoljne smo kako se pripremamo za Evropsko prvenstvo.

Naš tim se danas vratio iz Francuske i nastavlja sa treninzima u Beogradu. Planirano je da završne pripreme odradi u Vršcu, a onda da se preseli u Zrenjanin, gde će igrati grupnu fazu EP. Šampionat će otvoriti 27. juna u "Kristalnoj dvorani" protiv Belorusije (20.30), dan kasnije protivnik je Rusija (20.30), a na zatvaranju grupne faze igraće protiv Belgije 30. juna (20.30).

FRANCUSKA

Rusija - Srbija 76:67

Srbija - Turska 80:70

Francuska - Srbija 83:90