Bobijev NBA korak: Dobro gazim

Đ. MATIĆ

29. 12. 2015. u 21:11

Srpski centar priča, za "Novosti", posle sjajne igre protiv Minesote: Zaista sam presrećan što sam deo San Antonija, prave porodice

Бобијев НБА корак: Добро газим

Boban Marjanović foto: Tanjug

BOBAN Marjanović je navijačima San Antonija "poklonio" rekord NBA karijere, 17 poena u duelu sa Minesotom, a skoro 19.000 gledalaca u "ATT centru" se poklonilo našem centru. Klanjali su se Bobiju i kad nije imao veliku minutažu i kada nije ulazio u igru...

- Navijači su sjajni. Svake večeri nam pružaju neverovatnu podršku, ali su ovog puta bili praktično šesti igrač - hvali Marjanović "fanove" Sparsa, koji decenijama pokazuje neverovatnu privrženost timu, jedinoj franšizi iz velike četvorke (NBA, NHL, NBA, MLB) čiji je dom San Antonio.

I Bobi je za ovih pet meseci pokazao neverovatnu privrženost Sparsima. Iako debitant u najjačoj ligi na svetu, u svakom njegovom koraku, potezu, grimasi vidi se ogromno iskustvo, kao da godinama nosi dres sa NBA logom.

- Mnogo toga dobrog čujete pre dolaska u SAD, ali tek kada postanete član neke ekipe, osetite tu NBA veličinu, i to na svakom koraku - priča Marjanović za "Novosti".

A NBA veličina u San Antoniju je pregršt, bez obzira na to da li pogled kreće s dela klupe za igrače ili za trenere: Dankan, Parker, Đinobili, Popović...

- Mnogo toga je ispričano i ispisano o Gregu, mislim da bih se samo ponovio ako bih nešto rekao. Ogromna trenerska veličina, pa Dankan, veliki igrač, profesionalac, zvezda, ma doktor košarke. Zaista sam presrećan što sam deo jednog takvog tima, ili porodice, jer zaista se osećam kao da sam deo porodice, što Sparsi nesumnjivo i jesu.

PODRŠKASVE vreme od sletanja na tlo SAD Marjanović ima podršku sunarodnika sa obe strane Okeana, posebno iz Srbije.
- Stižem koliko mi obaveze dozvoljavaju da pratim medije u zemlji, uglavnom preko interneta. Naravno da mi je drago kada vidim to. Nadam se da ih neću razočarati - skroman je Bobi.

Bio je i deo porodice kada je na nekoliko dana skonuo do obližnjeg Ostina, u radnoj uniformi Torosa u Razvojnoj ligi isporučio protivnicima u dve utakmice (prosečno) po 25 poena, uz 11 skokova i 3,5 asistencije, a zatim uhvatio povratni let za San Antonio.

- Naravno, taj potez je bio dogovoren, da bih ja napredovao, a samim tim i naša ekipa.

I jeste Bobi napredovao. Sada je navikao Amerikance da očekuju još više. S pravom se nadaju da su dobili velikog centra. "Najvatreniji" očekuju da bi mogao i da se nađe na ol-staru, u timu momaka koji su prvu godinu u NBA...

- Znate, ne razmišljam mnogo o tome, već, kao što sam mnogo puta rekao, moja očekivanja su da napredujem, da idem korak po korak.

A, Bobi iz meča u meč pokazuje da je njegov korak zaista veliki.

- Pa, mislim da gazim dobro... Jesam visok 221 cm - stiže Marjanović da se našali na svoj račun...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Bgd

30.12.2015. 13:49

@Dobro - Tvoj komentar je isto kao kad bih ja napisao da volim da jedem meso sa roštilja. Niti to koga interesuje niti ima veze s ovim tekstom.