KOŠARKAŠKI klub Partizan saopštio je da je na dan izbora nove Uprave dug crno-belih bio 6.504.530 evra. Od tih 6,5 miliona, 3.624.000 evra odnosi se na igrače, trenere i stipendije. Dug bankama i za kratkoročne zajmove je 1.398.740, domaćim i stranim dobavljačima 872.317, a poreskoj upravi 501.172 evro. Obaveze prema Radnoj zajednici su 99.911, dok je pod stavkom ostalo naznačeno 8.390 evra.

- Konsolidacijom finansijske situacije i vraćanjem poverenja poverilaca i budućih igrača, sponzora i saradnika kluba, biće stvoreni neophodni uslovi za pravljenje takmičarskih uspeha na koje je javnost navikla, ali ovog puta uz ekonomski održivo poslovanje - stoji u saopštenju Partizana.

NAVIJAČI, POMOZITE MLADOM TIMU PARTIZAN apeluje na navijače da u jednoj od najtežih situacija u istoriji dođu u što većem broju u "Pionir" i podrže mladi tim, koji predvodi trener Petar Božić.
- Dobro poznati huk u "Pioniru" i emocija po kojoj je Partizan bio prepoznatljiv možda će dovesti do toga da među ovim momcima ponikne novi Đorđević, Danilović, Divac, Kićanović, Dalipagić... Zajedno ćemo prebroditi sve i na kraju se radovati uspesima kluba.

- U skladu sa principima transparentnog poslovanja i načinom na koji će Partizan funkcionisati, klub na sebe preuzima obavezu da redovno obaveštava javnost o finansijskom stanju i koracima koji se preduzimaju u cilju konsolidacije kluba.

Partizan je zahvalio kompaniji NIS koja je ostala uz klub kao praktično jedini veliki sponzor.

- U prethodnih mesec dana, članovi Uprave su velikom broju poverilaca objasnili da će do izmirenja obaveza doći, ali uz iskazivanje velike doze strpljenja i uvažavanje stanja u celokupnoj srpskoj privredi. U tom duhu, postignuti su dogovori o novim vremenskim okvirima i metodologiji vraćanja obaveza.

Partizan se zahvalio svima na razumevanju i uloženoj dobroj volji da do dogovora dođe, kako bi se "izbegao scenario po kojem bi klub morao da proglasi stečaj".

Nova uprava za jedan od prioriteta postavila je unapređenje poslovanja u marketingu.

- Partizan, kao jedan od najvećih košarkaških brendova na ovim prostorima, dužan je da sve učini kako bi se stvorio nezavisan način finansiranja i tako sebi obezbedio dodatnu finansijsku injekciju koja će pomoći da klub posluje što je moguće više iz sopstvenih izvora - stoji u saopštenju crno-belih.