Kakve prozivke na račun švajcarskog Albanca: Šaćiri nije šampion, nije ostavio trag, nije se trudio, samo je sedeo i zarađivao pare!

Novosti online

četvrtak, 02. 07. 2020. u 16:29

Какве прозивке на рачун швајцарског Албанца: Шаћири није шампион, није оставио траг, није се трудио, само је седео и зарађивао паре!
Švajcarski reprezentativac albanskog porekla Đerdan Šaćiri, koji je i dalje član Liverpula, žestoko je isprozivan od strane švajcarskog trenera Arna Rosinija

Švajcarski reprezentativac albanskog porekla Đerdan Šaćiri, koji je i dalje član Liverpula, žestoko je isprozivan od strane švajcarskog trenera Arna Rosinija.

"Đerdan nije šampion. Svakako ne možemo reći da je ostavio traga u timovima sa kojima je osvojio titulu. Bar ne u velikima. Bio je protagonista u Bazelu, ali svakako nije u Bajernu ili Liverpulu. Hajde da kažemo da je tokom godina često gledao utakmice svojih timova sedeći na najboljim mestima. Za šta su ga platili milione", rekao je Rosini.

Švajcarski stručnjak ga uopšte nije štedeo.

"Ne samo da nije za sebe izborio mesto u prvom timu, nego nije postao ni važna rezerva, uopšte ga nema u ekipi. Ništa. Samo mrvice u jako razočaravajućoj situaciji", kazao je on.

Šaćiri je svojoj biografiji dodao i titulu prvaka Premijer lige i tako popunio dugačku listu priznanja koje je osvojio dok je igrao u Bazelu, Bajernu i Interu pre Liverpula. Ima dve Lige šampiona, dve Bundeslige, dva nemačka kupa, kao i tri švajcarske lige.

"Naravno, Đerdan se upisivao na spisak i gledao je kako mu dramatično raste bankovni račun, ali ne znam koliko ljudi će se za 10 godina sećati njega kada pomisle na velike timove u kojima je igrao", dodao je Rosini.

Šaćiri je ove sezone zabeležio šest nastupa i postigao je samo jedan gol, u pobedi nad Evertonom 5:2 u decembru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije