NOVA sezona u Superligi Srbije počinje 1. avgusta, a u njoj će umesto Grafičara igrati Novi Pazar (bio 9. u Prvoj ligi), bez bilo kakvog konkretnih obrazloženja.

Ovo je samo jedna od mnogih odluka Izvršnog odbora posle Skupštine Fudbalskog saveza Srbije koja je svoju redovnu godišnju sednicu održala na Kopaoniku, uz minut ćutanja i odavanje pošte preminulim bivšim selektorima Radomiru Antiću i Iliji Petkoviću.

U utorak je zvanično objašnjeno da Grafičar ne ispunjava uslove za licenciranje, odnosno da nema adekvatan stadion na kojem bi igrao svoje mečeve. Podsetimo, popularni "grafosi" su postali filijala Crvene zvezde, tokom cele prošle sezone mečeve su igrali na pomoćnom terenu stadiona "Rajko Mitić", pa je verovatno i to formalno-pravno bila prepreka da se oni pojave u Superligi.

Istovremeno, odlučeno je da upražnjena mesta u Prvoj ligi koja će imati 18 timova i startuje 15. avgusta popune Dubočica iz Leskovca, Sloga Kraljevo, Loznica i Radnički iz Sremske Mitrovice.

Tako će sledeće sezone u Superligi Srbije igrati ovih 20 timova: Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, TSC, Radnički Niš, Čukarički, Spartak, Voždovac, Mladost, Napredak, Radnik, Proleter, Javor, Inđija, Rad, Mačva, Zlatibor, Bačka, Metalac i Novi Pazar.

U Prvoj ligi će biti ovih 18 timova: Grafičar, Kolubara, Radnički Pirot, Kabel, Radnički 1923, Žarkovo, Dinamo Vranje, Zemun, Trajal, Budućnost Dobanovci, Dubočica, Sloga, Loznica, Radnički Sremska Mitrovica, IMT, Železničar Pančevo, Borac Čačak i Jagodina.