„Pehar nam je motiv i za Evropu“: Fudbaleri Vojvodine i dalje u euforiji posle triler trijumfa u finalu Kupa

S. BAJIĆ

četvrtak, 25. 06. 2020. u 21:25

„Пехар нам је мотив и за Европу“: Фудбалери Војводине и даље у еуфорији после трилер тријумфа у финалу Купа

ZASLUŽENO Fudbaleri Vojvodine sa peharom Kupa Srbije foto: ATA Images

Pored cilja, zacrtanog još jesenas, kada je novi predsednik Vojislav Gajić obećao izlazak na evropsku scenu, izabranici Nenada Lalatovića osvojili su i trofej u najmasovnijem takmičenju
KUP je naš! Fudbaleri Vojvodine potpisali su jednu od najuspešnijih sezona u 106 godina dugoj klupskoj istoriji. Pored cilja, zacrtanog još jesenas, kada je novi predsednik Vojislav Gajić obećao izlazak na evropsku scenu, osvojili su i trofej u najmasovnijem takmičenju. Drugi po redu. Malo je nedostajalo, što im je takođe bila želja u finišu superligaškog karavana, da se okite i titulom vicešampiona, ali ih je u tome omeo neočekivani poraz u Inđiji.

Noć sa peharom pobednika Kupa Srbije proveli su u slavlju u niškom hotelu, nastavili uz muziku sa zučnika u autobusu pri povratku u Novi Sad i u četvrtak su, na "Karađorđu" podelili radost trofeja sa navijačima.

- Mnogo mi je drag pehar - kaže Miljan Vukadinović, strelac vodećeg pogotka, kojem se 15. juna rodila druga ćerkica Una. - U nekoliko dana, dva najlepša događaja i zaista imam razloga da se radujem i da slavim. Kada je Partizan izjednačio, iskren da budem, sve mi je potonulo. Pehar je bio nadohvat ruke i kao da tih 96 minuta nismo ništa postigli. Međutim, kada smo se svi zagrlili i saslušali trenera, video sam umorne saigrače koji kao da ne mogu da dišu, ali su im oči sjale za ponos i pobedu do kraja. Istog sekunda vratila mi se nada i skidam im kapu za to.

Petar Bojić, strelac drugog gola ističe da se na slavlju u Nišu nije štedelo, ali i da su igrači bili iscrpljeni i umorni da su se čuvali za proslavu sa navijačima u Novom Sadu.
- Lep je osećaj kada daš gol za 2:0, pogotovo u finalu - kaže Bojić. - Međutim, dovoljno sam iskusan da znam da nije gotovo dok sudija ne svira kraj. Videli su svi šta se i kako izdešavalo, ali najbitnije je da smo igrali za pobedu i osvojili pehar. Zaslužili smo trofej, dva puta smo za pet dana pobedili Partizan, i ne znam da je skoro nekom pošlo za rukom. Slavićemo, ali ćemo i dobro da se odmorimo, jer smo u pogonu od 3. jula. Uskoro počinju nove pripreme ali o tome posle slavlja.

GAJIĆ NAJAVLjUJE JURIŠ NA TITULU
PREDSEDNIK Vojvodine Vojislav Gajić postavio je prošlog leta novi model rada i cilj pred igrače, za koji su mnogi odmahivali glavom.

- Ponosan sam na igrače, na trenera, stručni štab, sve nas u klubu, zaposlene i rukovodstvo, i naravno navijače, jer su svi zaslužni za prijateljski ambijent i pobedničku atmosferu - kaže Gajić. - Nisam iznenađen osvajanjem trofeja. Imamo iskusne fudbalere, igraju celu sezonu pod pritiskom, stvorili su sa trenerom Lalatovićem sjajnu hemiju i sve se složilo. Osvojili smo treće mesto i pobednički pehar Kupa Srbije, čisto kao suza. Zato, u iduću sezonu idemo da branimo trofej ali i da napadnemo titulu šampiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije