Rulet na „Krađorđu“: Vojvodina posle penala srušila Mladost, Lalatović pravio posebnu izmenu

S. Bajić

sreda, 03. 06. 2020. u 22:11

Рулет на „Крађорђу“: Војводина после пенала срушила Младост, Лалатовић правио посебну измену

Nenad Lalatović Foto: N. Paraušić

Posle 90 minuta igre u Novom Sadu nije bilo pobednika, pa su jedanaesterci odlučili meč

FUDBALERI Vojvodine plasirali su se u polufinale kupa Srbije boljim izvođenjem jedanaesteraca, pošto je meč posle 90 minuta završen bez golova i bez odluke. Svih pet izvođača penala u timu Vojvodine, Čović, Vukadinović, Gemović, Stojković i Drinčić bili su precizni dok je u timu iz Lučana u drugoj seriji pored gola gađao Pavlović i to je donelo prevagu na stranu domaćina.

Njegovi saigrači Bojović, Šatara, Alazar Jovanović i Radivojević su biloi precizni ali su na kraju pružili ruku za čestitku Novosađanima koji su im se revanširali za poraz od pre dve sezone, kada je Mladost na “Karađorđu” takođe u četvrtini finala kupa Srbije bila bolja za minimalnu pobedu.

Vojvodina je imala mnogo više od igre, neprestano loptu u svom posedu i na polovini suparnika tražila prolaz ka golu Zečevića. Međutim, Novosađani su tokom većeg dela susreta zabeležili svega nekoli izglednijih prilika, s obzirom na to da su se fudbaleri iz Lučana znalački branili opredeljeni da sačuvaju svoj gol.

Oni su, prvi put šutirali na gol domaćina u66. minutu kada je Bojović udarcem glavom dao priliku golmanu Rockovu da se istakne. Sve ostalo dešavalo se pred “šesnaestercem” gostiju koji su fudbaleri Vojvodine opsedali sve vreme. Pokušao je Bojić u tri navrata, ciljao pored i zakasnio na sjajan pas, Šutevi Drinčića, koji je kreirao igru domaćina, takođe su završavali pored cilja kao i odličan pokušaj Stojkovića čiji je projektil fijuknuo pored stative. Domaćim fudbalerima isprečila se i prečka, koja je zaustavila šut Đorđevića u 78. minutu. Do kaja duela, gosti su izdržali pritisak i pokušaje Čovića, pa je trener Vojvodine, Nenad Lalatović na gol umesto Rockova poslao specijalistu za penale, Nikolu Simića.

Strelci: Novi Sad. Stadion :”Karađorđe”. Gledalaca: 1.000. Sudija: Danilo Grujić. Pomoćnici: Milovan Ristić i Dalibor Đurđević
VOJVODINA: Rockov 6,5,( od 90. Simić) Andrić 6, Saničanin 6, Bralić 6,5, Đorđević 6,5, Stojković 6,5, Drinčić 6,6, Vukadinović 6, Bojić 6, Čović 6,5, Mrkaić 6 (od 70. Gemović).
MLADOST: Zečević 6,5, Milošević 6, Krajišnik 6,Šatara 6,5, Petar Jovanović 6, Radivojević 6, Mićević 6, Jelić 6 (od 80. Kijevčanin),Lazar Jovanović 6, Odita 6 ( od 70. Pavlović), Bojović 6.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije