Španci posvetili emotivan dokumentarac legendi: Radomire, volimo te! (VIDEO)

N.I.

nedelja, 10. 05. 2020. u 17:08

Шпанци посветили емотиван документарац легенди: Радомире, волимо те! (ВИДЕО)

Radomir Antić Foto: EPA

U najavi emitovanja ovog filma naglašeno je da je Radomir Antić jedna od najistaknutijih ličnosti fudbala u Španiji

ŠPANCI ne zaboravljaju Radomira Antića. Legendarni srpski trener koji je 6.aprila preminuo u Madridu, ostavio je dubok trag u jednoj od najvećih fudbalskih zemalja na svetu. Tamošnja tv stanica "Gol" emitovala je sinoć dokumentarni film pod naslovom "Radomir, te kjero" (Radomire, volimo te) koji je iz arhivskih snimaka i svedočanstava Antićevih nekadašnjih igrača,još jednom do tančina opisao veličinu i harizmu našeg nekadašnjeg selektora, trenera Reala, Barselone, Ovijeda, Atletiko Madrida...

Naslov filma je ustvari navijački poklič sa tribina stadiona "Visente Kalderon" u Madridu saposlednjeg meča iz Antićevog prvog mandata u Atletiku kada je 55.000 ljudi na nezaboravnoj utakmici i ponedi nad Barselonom (5:2) dugo, ovacijama, ispratilo Antića sa terena. On je tada izašao i na "bis", a to skandiranje je zauvek obeležilo ljubav Atletika prema Antiću.

U dokumentarnom filmu koji je emitovan sinoć o Radomiru Antiću su sa puno poštovanja i emocija govorili Milinko Pantić, Slaviša Jokanović, Havijer Saviola, Gaiska Mendijeta, Toni Munjoz, Gustavo Lopez i mnogi drugi. U najavi emitovanja ovog filma naglašeno je da je Radomir Antić jedna od najistaknutijih ličnosti fudbala u Španiji i osvajač duple krune sa Atletikom 1996. godine i da je zvog toga zaslužiodokumentarac u Španiji.