Tužnu vest o smrti legendarnog fudbalskog trenera Radomira Antića u Španiji je preneo njegov Atletiko Madrid. Svet je zanemeo od šoka, fudbal je izgubio svog veličanstvenog predstavnika.

„Bivši srpski fudbaler i trener bio je klasik na klupi u našoj zemlji. Antić je jedini trener koji je vodio Real Madrid, Atletiko i Barselonu. Ali, jedini klub sa kojim se Radomir poistovećivao bio je Atletiko sa koji je napravio istorijsku sezonu 2005-2006, osvajajući La ligu i Kup kralja. Antić će uvek ostati poznat kao prvi trener koji je doneo dve titule i jedan od najvećih uspeha, ako ne i najveći u istoriji Atletiko Madrida“, napisao je klub kao vest na svom Tviter nalogu.


Izvršni direktor Atletiko Madrida koji je poznavao dobro Radomira Antića, Migel Anhel Hil, želeo je da se oprosti od nekadašnjeg trenera:

"Gubitkom Radomira svako od nas u klubu izgubio je deo srca. Od njega sam naučio kako da pobedim, sa njim sam naučio da živim detalje sa strašću jer to vas čini boljim i muškarcem i profesionalcem. Šaljem vrlo snažan poljubac njegovoj ženi Veri, Dušanu i Ani i kažem im da bi trebalo da budu ponosni na to kakvog su muža i oca imali. Pored toga što je bio sjajan profesionalac i divna osoba , on se našao u istoriji Atletiko Madrida zbog svojih zasluga“.

Na novom stadionu Atletiko Madrida zastava kluba biće narednih 24 časa spuštena na pola koplja kao znak tuge za preminulim Radomirom Antića.