PSŽ pomaže zdravstvenim radnicima: Dresovi za lekare

G. ČVOROVIĆ

26. 03. 2020. u 17:49

ПСЖ помаже здравственим радницима: Дресови за лекаре
Pariski klub je u četvrtak u svojoj zvaničnoj on-lajn prodavnici stavio u prodaju dres na kome piše "Svi ujedinjeni". Prikupljena sredstva koristiće se za finansiranje akcija podrške zdravstvenom osoblju
(Od stalnog dopisnika: PARIZ)

FUDBALSKI klub PSŽ iz Pariza nastavlja da se mobiliše u znak podrške zdravstvenim radnicima koji se svakodnevno na prvoj liniji bore protiv epidemije virusa korona.

Pariski klub je u četvrtak u svojoj zvaničnoj on-lajn prodavnici stavio u prodaju dres na kome piše "Svi ujedinjeni". Prikupljena sredstva koristiće se za finansiranje akcija podrške zdravstvenom osoblju.

Na prodaji je 1.500 unikatnih dresova čija je cena 175 evra po komadu. Klub se zahvalio spoznorima "Najk" (NIKE), "Akor Lajv Limitles" (Accor Live Limitless), "KNB" (QNB) i "Uredu" (Ooredoo) koji su se priključili akciji, zbog čega će celokupna sakupljena suma biti predata upravi pariskih bolnica koja zapošljava sto hiljada ljudi.

- Suočen s krizom kroz koju prolazimo, PSŽ namerava da bude snažno mobilisan, kao i svi njegovi partneri i navijači. Možemo samo da imamo osećajnost i zahvalnost za ogroman posao koji zdravstveni radnici svakodnevno, hrabro i posvećeno rade, da bi se uhvatili u koštac sa vanrednom situacijom. Ovi izvanredni ljudi su primer svima nama. Borba preti da bude duga i klub želi da im ponudi konkretnu pomoć u ispunjavanju njihovih prioritetnih potreba – poručio je, između ostalog, predsednik PSŽ Naser el Haleifi.

Prvi čovek pariskog kluba najavio je nove inicijative sledećih dana.

- Zahvalni smo na ovom predivnom gestu. PSŽ je ojačao pariske bolnice! Beli karton za ovaj veliki klub koji podržava bele mantile! Natopili smo znojem mantile! Oni znaju šta to znači. Naš cilj: spasiti što više života – poručio je generalni direktor Pariskih bolnica Martin Irš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije