Mladi fudbaler Dušan Vlahović je prvi srpski sportista koji je zaražen virusom korona. Do sada se igrač Fiorentine oglašavao uglavnom preko društvenih mreža, ali je sada dao i prvi intervju.


Trenutno se nalazi u izolaciji i u razgovoru za “Arenu sport” je otkrio kako je sve izgledalo.


- Odlično se osećam. Imao sam simptome jedan dan, čim sam ih osetio otišao sam u bolnicu. Evo, u poslednjih pet dana nemam temperaturu, mislim da će tako bii i ubuduće - rekao je Vlahović.


PROČITAJTE JOŠ: Gudelj za “Novosti” o virusu korona: Srbi, molim vas, ostanite kod kuće


Imao je savet za sve.


- Čim sam saznao da imam virus koronu reagovao sam najnormalnije, nisam paničio. Svako, ako ne daj Bože čuje to, treba da ostane smiren. Neophodno je strpljenje i sve će biti u redu. Biću u izolaciji još 10 dana, predviđeno 14. Smatram da ću tada moći normalno da izađem, ali pošto je stanje vanredno i svi su u karantinu za to neće biti potrebe. Pratim situaciju u Srbiji, vidim da je i tu vanredno stanje. Apel države, ali i moj kao osobe koja ima virus jeste da ostanete kod kuće. Vratiće se sve vrlo brzo u normalu.


Bivši fudbaler Partizana je pričao i šta radi u karantinu.


- Vreme provodim uglavnom tako što igram igrice, gledam filmove i pričam sa društvom putem video-poziva. Jeste dosadno, ali sve mora da prođe. Nadam se da će se sve brzo normalizovati.


PROČITAJTE JOŠ: Legendarni fudbaler Intera očajan: Izgubio sam najboljeg prijatelja, a drugi su u bolnici


Na kraju je imao poruku za navijače “ljubičastih”.


- U Firenci su ulice puste, rade samo apoteke i supermarketi do 18 časova. Ljudi poštuju šta im nadležni kažu. Poenta je da nema panike, svi treba da budemo solidarni i jedinstveni. Moja poruka za sve navijače je - čeka nas još puno trofeja i slavlja. Samo treba da budemo strpljivi i da svi zajedno idemo do pobede - zaključio je Vlahović.