SVI klubovi za koje je igrao zaslužuju respekt, ali Partizan je uvek zauzimao posebno mesto u njegovom srcu i tako će biti dok je živ. Napadač Fulama i našeg nacionalnog tima Aleksandar Mitrović je u drugom delu emisije "Teme do Arene", autora Ivana Radulovića, koja se u nedelju u 14.30 časova emituje na prvom programu Arene, govorio o tome koliko je na njegovu karijeru, ali i na život, uticala kratka jednogodišnja epizoda u klubu čiji je navijač od malih nogu.

- Partizan je za mene uvek bio emocija i tako je i dan-danas. Novac i ugovori su bili nebitni kada sam igrao za Partizan, nikada to ne bih stavljao u isti koš. Sećam se da smo nekoliko dana pred derbi dobili plate, tako da je moja prva zarada u karijeri bila 1.000 evra. Taj derbi kada je Jojić postigao gol u 90. minutu je i dalje jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri - iskren je Mitrović.

I danas, skoro sedam godina od odlaska iz Humske, priča na temu crno-belih boja kod Aleksandra Mitrovića izaziva posebnu emociju.

- Dosta se stresiram kada pričam o Partizanu jer nisam u situaciji da pomognem. Volim sam da gledam utakmice Partizana i da se osećam kao da sam na terenu. Tako je i sa ostalim sportovima, eto baš nedavno sam gledao košarku, čini mi se da sam smršao tri kilograma. Volim Partizan.

Ono što momku koji je sa 25 godina na pragu obaranja rekorda vezanog za golgeterski učinak u reprezentaciji posebno prija jeste činjenica da njegov omiljeni klub staje na čvrste noge.

- Partizan trenutno ima trenera sa velikim potencijalom koji je bio igračka veličina. Zaslužuje svaki kredit i vreme, jer svakom treneru je potrebno vreme. Vidi se napredak, njegove ideje, šta želi. Za sada funkcioniše dobro i ići će sve nabolje. Potrebno je nekoliko godina da se sve postavi na svoje mesto. Dugo Partizan nije igrao ovako lep, napadački fudbal, odavno nije stvarao ovoliko šansi.
KORAK OD ROMEOTKRIO je Mitrović u emisiji da je uoči dolaska na "St. Džejms park" lako mogao da završi u Italiji.
- Bio sam veoma blizu Rome i na kraju sam završio u Njukaslu. U Italiji simpatišem Napoli i Romu, privlače me zbog navijača, ekipe, gradova.

Zna Mitrović da raspoloženje i sve ostalo vezano za pozitivne odjeke diktiraju rezultati.

- Protiv Malatije su imali jedno 15 stopostotnih šansi. Posle dužeg perioda se vraćamo Partizanu kakav uvek mora da bude - ofanzivan. Mislim da je Miloševiću potrebno samo još malo vremena da skocka sve kako bi trebalo.

Kada se povede priča o strancima u srpskom fudbalu, napadač Fulama ima jasan stav.

- Jesam za strance, ali prave. Bilo je pogodaka, ali i promašaja. Ima dosta igrača u Partizanovoj školi koji bi trebalo da dobiju šansu. Možda je rano za njih, ali su oni gladni, željni. Stariji su ostvarili što su hteli do sada, verovatno su se zasitili. Sećam se, ja sam bio spreman da se pobijem, da ugrizem, sve samo da Partizan dobije utakmicu - zaključio je Mitrović.

DECA DONELA PROMENU
DANAŠNjI Aleksandar Mitrović se umnogome razlikuje od impulsivnog klinca koji je na početku karijere često pravio probleme i sebi i drugima.

- Imao sam dosta grešaka, ali sve to dođe sa godinama. Deca su me dosta promenila, smirila. A mislio sam da neću nikada da se promenim.