"DONIRAJ, ne prolivaj", poruka je koju su danas, u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi Srbije, zajedno poslali trener Partizana Savo Milošević i šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković, u okviru promocije večitog derbija kroz dobrovoljno davanje krvi.


Ideja je potekla od ministra zdravlja, dr Zlatibora Lončara, koji naglašava da će se od sada pred svaku utakmicu večitih rivala organizovati akcija dobrovoljnog davanja krvi.


- Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim pre svega sportskim društvima Partizana i Crvene zvezde. Tačan broj navijača koji su donirali krv dostiže cifru od 6.500. Od 100 ljudi koji mogu da budu donori, samo njih troje to i učini. Kada bi još samo jedan više to isto uradio, mi bismo imali podmirene sve potrebe i došli u situaciju da krv čeka pacijenta, a ne pacijent krv - ističe ministar Lončar.


Trener crveno-belih Dejan Stanković apostrofirao je ulogu navijača u organizaciji dobrovoljnih akcija ovog tipa:


- Naši navijači svake godine obaraju rekord po broju datih jedinica. Očekujem da ih ovog puta bude još više i mislim da je to lep primer kako ne bi trebalo odustati. Ja dugo nisam bio u zemlji, sad sam se vratio i računajte na mene.


Šef ljutog rivala sa druge strane Topčiderskog brda Savo Milošević istakao je važnost ovakvih akcija.


- Čast i privilegija je biti deo jedne ovakve akcije. Upoznat sam sa problemom i zato pozivam sve ljude da se odazovu. Život je danas veoma brz, često ne nalazimo vreme ni za najobičnije stvari koje nama prijaju, ali moraju svi da shvate da tih pet-deset minuta koje ćemo potrošiti, nekim ljudima znači život - podvukao je Milošević.