Desetogodišnji dečak Darah Karli, navijač Mančester junajteda, obratio se pisanim putem treneru Liverpula Jirgenu Klopu i zamolio gada „Redsi“ izgube sledećuutakmicu. On je imao zadatak u školi da napiše pismo i odlučio je da ono bude upućeno treneru kluba sa “Enfilda”.


"Liverpul pobeđuje u previše utakmica. Ako pobedite u još devet onda ćete oboriti rekord engleskog fudbala. To je za mene kao navijača Junajteda jako tužno. Molim vas da Liverpul izgubi u narednoj utakmici koju bude igrao. Samo pustite protivničku ekipu da postigne gol. Nadam se da sam vas uverio da ne osvojite ligu i da ne pobedite više ni jednu utakmicu", napisao je Darah.


Ovih nekoliko rečenica iz pismenog zadatka stiglo je do Jirgena Klopa koji je pismom odgovorio desetogodišnjaku:


"Pre svega želim da ti se zahvalim što si mi pisao. Znam da mi nisi poželio sreću, ili nešto slično, ali uvek je lepo čuti mladog zaljubljenika u fudbal i zahvalan sam ti što si mi se javio. Nažalost, ovom prilikom ne mogu da ispunim tvoju želju. Koliko god ti želeo da Liverpul izgubi, moj posao je da uradim sve kako bi Liverpul pobedio, jer postoji toliko miliona ljudi širom sveta koji to žele i zaista ih ne želim izneveriti. Srećom po tebe u prošlosti smo izgubili mnogo utakmica i izgubićemo ih i u budućnosti, jer to je fudbal. Problem kada imate deset godina je taj što mislite da će stvari uvek ostati iste kao sada, ali ja sa svoje 52 mogu da ti kažem da to definitivno nije tako. Nakon što sam pročitao tvoje pismo mogu sa sigurnošću da kažem da se jedna stvar ipak neće promeniti, a to je tvoja ljubav prema fudbalu i klubu. Mančester junajted je srećan što te ima. Nadam se da, ako mi budemo imali dovoljno sreće, pobedimo još utakmica i osvojimo neke trofeje, ti nećeš biti toliko tužan. Jer, iako su naši klubovi veliki rivali, delimo veliko poštovanje jedni prema drugima. Za mene, to je poenta fudbala", napisao je Klop i oduševio celu javnost.


Otac dječaka bio je oduševljen odgovorom koji je poslao Klop.


"Moja supruga je bila u lokalnoj pošti i rekli su joj da je došlo pismo za Daraha. Iznenadila se i kada je pitala službenika ko bi mogao njemu da piše on je rekao: „Oh, pa to je Jirgen Klop“. I zaista je bio Jirgen Klop", rekao je dečakov otac.