UEFA je donela odluku. Mančester siti je izbačen iz svih evropskih takmičenja u naredne dve sezone. “Građani” su se oglasili saopštenjem.


- Razočarani smo odlukom, ali nismo iznenađeni. Klub je odavno očekivao ovakvu odluku i zbog toga ćemo tražiti mišljenje nezavisnog tela koje će oceniti dokaze. Još u decembru 2018. godine je šef istrage UEFA javno predvideo ove sankcije i to pre početka istrage. Sve to je pratio proces pun manjkavosti koji je često “curio” u javnost sa raznim informacijama. To samo potvrđuje da se očekivao ovakav rezultat - navodi se u saopštenju.


PROČITAJTE JOŠ: Šok za Mančester: Siti izbačen iz Lige šampiona na dve godine!


Naglasili su da su jednu žalbu već podneli.


- Formalno smo se žalili Disciplinskoj komisiji UEFA, žalba je validna i po pravilima Arbitražnog suda. Razlog toga je činjenica da je istragu sprovela UEFA, ali pošto je proces sada gotov tražićemo nezavisnu presudu što pre moguće. U najkraćem roku ćemo podneti žalbu sudu u Lozani - poručili su iz Sitija.


Interesantno je i da je Siti još ranije pokušao da prekine istragu UEFA žalbom Arbitražnom sudu. Ona je odbijena, istraga je nastavljena i rezultat je danas otkriven...