Vinsent Eze je novi igrač Čukaričkog. Nigerijac je sa klubom sa Banovog brda potpisao ugovor na dve i po godine, a već u ponedeljak uveče priključio se ekipi na pripremama na Kipru.

- Lepo je vratiti se na Kipar, ovde sam proveo tri godine. Čak znam i hotel u kojem je Čukarički ovde odseo, kad sam bio u Apolonu, često smo bili tu u karantinu – kazao je Eze odmah po sletanju na aerodrom.

- Dve i po godine sam već u Srbiji, imao sam prilike da čujem sve najbolje o Čukaričkom, ali i da se lično uverim u to kad smo igrali protiv njih, kao i u prethodna dva dana, dok smo završavali sve papire oko potpisa ugovora i puta na Kipar. Igrački, vrlo kvalitetan tim, sa mnogo mladih igrača. Oduševljen sam što sam dobio priliku da budem član takvog kolektiva, vrlo profesionalnog u svakom pogledu.

Eze je već sarađivao sa šefom struke belo-crnih Aleksandrom Veselinovićem, koji je bio jedan od razloga što se opredelio za prelazak na Banovo brdo.

- Veselinović mi je bio trener pre dve godine u Vojvodini, a ostali smo u kontaktu i kad je otišao iz kluba. Pre svega, on je sjajna osoba, imam odličan odnos sa njim. Drago mi je da smo ponovo zajedno u istom klubu. Čim sam čuo za tu opciju, nisam mnogo razmišljao. Drago mi je da ću ponovo dobiti šansu kod njega.

Nigerijac je istakao da zna većinu igrača Čukaričkog, a neke i lično poznaje od ranije.

- Luka Stojanović je ostavio dubok trag u mom bivšem klubu Apolonu iz Limasola. Takođe, Endijae je Afrikanac kao i ja, sreli smo se nekoliko puta, popričali. Dobar sam sa Bogosavcem, ne tako blizak, ali kad smo na terenu on me je uglavnom „čuvao“. Voli mnogo da priča na terenu, odličan je momak, nikad nije bilo nikakvih problema.

Eze je potom govorio o ličnim i klupskim ciljevima u novom klubu.

- Kazao sam već da između ostalog volim da igram na poziciji napadača, a svakako da želim da u dresu Čukaričkog postignem što više golova. Što se tiče kluba, nadam se da će Čukarički i dalje imati veliki uticaj u srpskom fudbalu, da će i ove sezone izboriti plasman u neko od evropskih takmičenja – optimista je Eze.

Radio je Eze sa Veselinovićem u Vojvodini, ali tokom karijere još jedan bivši trener Čukaričkog bio mu je šef struke.

- Trenirao me je u Omoniji Vladan Milojević. Znam da je bio u Čukaričkom i da je klub sa njim osvojio Kup Srbije. Kad sam napustio Kipar, otišao je i on i kasnije preuzeo moj sadašnji klub – podsetio je Eze.