Moj Strazbur je u Španiji odradio pripreme posle kojih se zdrastveni bilten nikako nije popravio, a očekivali smo da bude bolji pred gostovanje Monaku.

Kakav rasplet očekujete na ostalim mečevima?

- Za fudbalere Remsa pauza u prvenstvu došla je kao naručena. Dva boda osvojena na poslednje tri utakmice slab su učinak za ekipu čija odbrana je najbolja u ligi. Posle „mini“ priprema, koje kod većine prvoligaša nisu izostale, trenutak je i da napadači Remsa poture „leđa“ i pitaju se za rezultat sa slabim Mecom.

U prvom meču nastavka prvenstva realno je i da Lion „uzme“ bodove u duelu sa Tuluzom. Kvotu na pobedu domaćina pojačao bih sa više od tri gola, jer gosti sa novim trenerom znaju samo za ofanzivu. U derbiju začelja bili su nadomak pobede nad Brestom, prednost stečenu u prvom delu meča spletom nekih čudnih okolnosti uspeli su da ispuste u nastavku – 2:5. Sigurno je da će „fenjeraš“ nekoga da iznenadi, ali ne terenu Liona to je u ovom kolu neizvodljivo.

Nim je u prvom delu sezone teško osvajao bodove na strani. Verujem da to „pravilo“ neće uspeti da promene ni na meču protiv Sent Etjena, kome bi nakon tri poraza pobeda morala da bude imperativ.

U derbiju kola, Lil na domaćem terenu, na kojem ove sezone nije poražen, mislim da nije bez šansi protiv PSŽ-a. Lider prvenstva je po ocenama sportskih stručnjaka favorit, to je bio i prošle godine kada je iz međusobnog duela izašao sa pet „komada“. Očigledno, „svecima“ ne odgovara taktika domaćina.

MOJ TIP
Nica – Ren 1X&0-2
Marsej – Anže 1
Brest – Amien 1, 3+
Monako – Strazbur -
Monpelje – Dižon 1
REMS – MEC 1
St. Etjen – Nim 1
LION – TULUZ 1&3+
Nant – Bordo 1X
Lil – PSŽ X