POČINjE žestoka borba za mesto u prvom timu. Fudbaleri Crvene zvezde stigli su u petak u Antaliju gde će u naredne dve nedelje odraditi finalni deo priprema za prolećnu sezonu. Igrači će imati priliku kroz brojne prijateljske utakmice da se nametnu novom treneru, dok će Dejan Stanković i njegovi saradnici tražiti najbolja rešenja, uigravati taktičke varijante i linije tima.

Stanković je napravio nekoliko promena u odnosu na sastav koji je vodio u Pafos na prvi deo priprema. Sada je u Tursku poveo 28 fudbalera i među njima nema nezainteresovanog i nedisciplinovanog Radživa van la Pare, kao i dvojice mladih igrača, Juga Stanojeva i Strahinje Erakovića. Njih dvojica će se vratiti u Grafičar na dalje kaljenje, a iz Zvezdine filijale u prvi tim je prekomandovan devetnaestogodišnji Marko Konotar. Igra na poziciji levog beka, pa je bilo i logično da se posle otpisivanja Brazilca Žandera ova pozicija pojača.

Milan Rodić je na njoj neprikosnoven pa je Milan Gajić bio jedina alternativa iako je njegovo prirodno mesto pored desne aut-linije. Konotar je pojačao konkurenciju, već je bio pre šest meseci na pripremama sa prvim timom, posle toga se istakao u Grafičaru dobrim partijama.

Konkretna slika o tome kako će Dekijeva Crvena zvezda izgledati na proleće videće se posle šest prijateljskih utakmica u Antaliji. Prva je već u nedelju (15.30 TV Arena) protiv poljske Arke iz Gdinje. Posle toga slede dueli sa Vardarom (Severna Makedonija) 29, pa najjača provera protiv Ludogoreca (Bugarska) 1. februara. Dan kasnije rival je Celje (Slovenija), 5. februara zakazan je dvoboj protiv Dunajske Strede (Slovačka) i 6. februara Aktobe (Kazahstan).

U TURSKOJ 28 FUDBALERA
DEJAN Stanković u Antaliji računa na 28 fudbalera: Milan Borjan, Zoran Popović, Aleksandar Stanković, Nikola Vasiljević, Milan Gajić, Marko Gobeljić, Miloš Degenek, Nemanja Milunović, Radovan Pankov, Srđan Babić, Milan Rodić, Marko Konatar, Miloš Vulić, Branko Jovičić, Seku Sanogo, Njegoš Petrović, Dušan Jovančić, Veljko Nikolić, Mirko Ivanić, Željko Gavrić, El Fardu Ben, Aleksa Vukanović, Mateo Garsija, Veljko Simić, Milan Pavkov, Ričmond Boaći, Antonio Tomane, Nikola Krstović.