Njegova snaga je u tome što ne beži od izazova. U sebi ima DNK-a pobednika” - tako je najavljen srpski strateg Siniša Mihajlović. Pre nego što mu je Kokeza uručio priznanje za najboljeg trenera u Srbiji svi su ustali da ga pozdrave ovacijama i aplauzima.


- Obećao sam da neću da plačem, ali hvala vam od srca. Hteo bih sve da vas pozdravim i da izrazim veliku zahvalnost za ovo priznanje. Biti izabran od svojih ljudi, od Srba, za najboljeg trenera u Srbiji, za mene ništa nema veću važnost od toga. Za mene je ovo najveće priznanje koje sam mogao da dobijem u karijeri - rekao je Mihajlović prilikom dodele priznanja u Narodnom pozorištu.


PROČITAJTE JOŠ: Mihajlović prvi put u Beogradu, sa Stankovićem na proslavi FSS (FOTO/VIDEO)


Nastavio je u istom dahu.


- Čestitam FSS na 100 godina postojanja. Uz to hoću da se zahvalim svim onim ljudima koji su mi pokazali ljubav u momentima kada sam bio u bolnici. Od sportskih radnika, saigrača, prijatelja, javnih ličnosti, političara. Da ne nabrajam sve. Dali ste mi veliku snagu. Bez vas bi bilo mnogo teže da prebrodim ovo što sam prebrodio. Za mene je to velika stvar koju neću moći da zaboravim. Znate da živim 30 godina u Italiji, ali sam uvek bio i uvek ću ostati Srbin. Nadam se da vas nikada nisam razočarao. Uvek sam predstavljao Srbiju na najbolji način sa svojim dobrim i lošim stranama.Foto: N. Paraušić
Čestitao je Stankoviću.


Iako nema nikakve veze sa tim, ali bih čestitao mom bratu i kumu Dejanu Stankoviću što je postao trener Zvezde. To je velika stvar. Biću uvek tu za tebe, znaš koliko te volim. Ne znam da li sam još nešto zaboravio ovde pred mnogo prijatelja.


PROČITAJTE JOŠ: FOTO: Jubilej FSS pun poznatih - Čeferin, Vidić, Milošević, Milutinović, Džajić...


Na kraju je poželeo svima srećne predstojeće praznike.


- Nadam se da ćemo uspeti da se kvalifikujemo za SP. Pored igrača kao što je Dušan Tadić i mnogih drugih imamo velike šanse. Nisam spremio nikakav govor. Pričam iz glave. Želim da čestitam svima predstojeće praznike, da ih provedete lepo. Još jednom, hvala na priznanju. Za mene velika čast da posle mesta selektora Srbije dobijem i ovo. Pored osvajanja Kupa šampiona sa Zvezdom. Hvala svima od srca.