OPROŠTAJ od Evrope je bio bolan, ali je Crvena zvezda u Atini odigrala odličan meč i nesrećno je izgubila od Olimpijakosa. Ovo je rezime Stanislava Karasija, legende crveno-belih, koga najviše tišti mnogima nerazumljiva odluka da Tomane izvede penal umesto Marka Marina.

- Bilo je iznenađenje - ističe Karasi, koji je bio na "Karaiskakiju". - Ne mogu da verujem da kapiten ekipe, igrač Marinovih kvaliteta, nije bio spreman da izvede taj šok udarac za protivnika, jer da smo dali penal uveren sam da bismo mi bili ti koji bi se na kraju radovali. Znam da su to stvari koje se dogovaraju unutar ekipe, ali odluka da Tomane šutira penal nije bila prava, ne zato što je stranac. Promašio je i ćurak se okrenuo na drugu stranu.

Karasiju nije jasno ni zašto je Žander na brzinu ušao u igru.

- Dvojica drugih igrača su već bila zagrejana, spremna da uđu. Brazilac je ekspresno podignut sa klupe, nezagrejan. Znamo da je levi bek i da je zamenio Rodića na toj poziciji, ali sam uveren da je Radovan Pankov trebalo da uđe i da se sa njim u završnici ne bi desila ta nesreća. Međutim, ne želim da ispada kako opet kritikujem, jer sam i pored poraza bio zadovoljan. Nemam nijednu primedbu, čestitam momcima na borbenosti i zalaganju. Impresivna slika je zajedničko navijanje i prijateljstvo navijača dva kluba. Stvorili su fenomenalnu atmosferu i u gradu i na tribinama uprkos tome što se znalo da jedni druge moraju da pobede na utakmici.

Kada se podvuče crta, Karasi ističe da su na "Marakani" evropski planovi premašeni.

- Na Skupštini kluba, mi smo pre početka sezone kao prioritet odredili igranje u Ligi Evrope, naravno, sa namerom da damo sve od sebe da se plasiramo drugu godinu zaredom u Ligu šampiona. Uradili smo i više nego što smo očekivali i zato moramo da budemo zadovoljni, iako su se dešavali i neki porazi koji nikome nisu prijali – kaže Karasi.