Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je da su njegovi fudbaleri naučili važnu lekciju, posle pobede protiv Salsburga od 4:3 u Ligi šampiona.

Liverpul je sinoć posle 36 minuta vodio sa 3:0 protiv Salsburga, a zatim je austrijski tim od 39. do 60. minuta postigao tri gola i izjednačio. Pobedonosni gol na "Enfildu" postigao je Mohamed Salah u 69. minutu.

"U prvih 30 minuta igrali smo najbolji fudbal do sada, protiv veoma dobro organizovanog tima. Postigli smo tri gola, a mogli smo i više. Oni su promenili sistem, što je dozvoljeno i uglavnom nije problem za nas, ali sada je bio. Iz nekog razloga promenili smo pristup. Neke ekipe bi se možda slomile na 0:3, ali njih to nije uznemirilo. Otvorili smo vrata, a oni su potrčali. Ovo je važna lekcija za nas, a više volim da učimo tokom utakmice nego posle utakmice, jer da smo izgubili sa 3:4, lekcija bi bila ista", rekao je Klop, preneo je "Skaj".

Liverpul je pobedio poslednjih 12 utakmica na svom terenu u svim takmičenjima, što je najbolji start kluba na Enfildu od niza od 18 utakmica između aprila i novembra 1985. godine.

"Crveni" su neporaženi u 20 evropskih utakmica na svom terenu otkako je Klop trener.

Salsburg je postao tek četvrti tim koji je na "Enfildu" postigao tri gola u Ligi šampiona, posle Barselone, Čelsija i Real Madrida, ali jedini od tih ekipa nije uspeo da ostane neporažen.

"Pobedili smo 4:3, osvojili tri boda i mnogo smo naučili. I ranije sam znao da moramo mnogo da se popravimo, ali sada verovatno i svi ostali to znaju", naveo je Klop.

Trener Salsburga Džesi Marš oduševljen je karakterom svoje ekipe, uprkos porazu.

"Čak i kada smo gubili 0:3, mogli ste videti da sve više ulazimo u utakmicu. Gol koji smo postigli pre poluvremena bio je veoma važan, pošto smo mogli da izađemo na teren u nastavku i damo sve od sebe. Na 3:3, naši momci su mnogo dali i bili su pomalo umorni, uticala je i energija na stadionu, a igrali smo protiv neverovatnog tima. Zaista sam ponosan na moje igrače, važno je da izvučemo pouku i pronađemo način da prođemo grupu", naveo je on.

Na tabeli Grupe E prvi je Napoli sa četiri boda, Salsburg i Liverpul imaju po tri, a Genk jedan bod.