Vazurina plata 138.000 dinara, UO mu dodao još 4.000 evra?!

M. Blažić

10. 03. 2016. u 17:30

Zarade u klubu kad smo mi došli su kasnile i prva četiri meseca sam radio bez dinara nadoknade, kaže generalni direktor Partizana koji ima ugovor do 2019.

Вазурина плата 138.000 динара, УО му додао још 4.000 евра?!

Miloš Vazura

NEMA mira u Humskoj. Ostavka doskorašnjeg potpredsednika Vojislava Nedića i člana nedavno formirane Radne grupe očigledno je samo uvod u ogoljavanje suprotstavljenih frakcija među funkcionerima kluba iz Humske. Verbalni rat se preneo i na novinske stupce, pa se tako juče pojavila informacija o astronomskim zaradama generalnog direktora Miloša Vazure, koji bi do kraja 2019. trebalo da inkasira 220.000 evra.

Prozvani čelnik crno-belih je najpre rekao da nema potrebe da komentariše bilo šta vezano za prozivke, ali je ipak odlučio da svoja primanja kroz izjavu stavi na uvid javnosti.


- Ugovorom je precizirano da imam premije, ali je UO doneo odluku da nagrade imaju samo igrači i stručni štab, pa mi taj novac ne pripada. Imam platu od 138.000 dinara, plus 4.000 evra mesečno koje mi je odobrio Upravni odbor. Zarade u klubu kad smo mi došli su kasnile i prva četiri meseca sam radio bez dinara nadoknade - kaže Vazura.

Sukob sa kumom Novakom Nedićem više ne spada ni u domen javne tajne, ali je Vazura ostao pri stavu da o razlozima svađe i posledicama koje ona vuče ne želi da govori u medijima. Generalni direktor crno-belih je demantovao da pojačane snage sigurnosti u Humskoj imaju veze sa tom pričom.

- Obezbeđenje na stadionu Partizana je pojačano jer su tako procenile nadležne službe koje se bave tim stvarima. To nema nikakve veze sa mnom, jer oni ne čuvaju mene, već imovinu kluba. Lično obezbeđenje nemam niti ću ga ikad imati. Imam samo vozača, pa neko može da pomisli da mi je on telohranitelj, što nije tačno - kaže Vazura.NEDIĆEVA OSTAVKA NEJASNA OSTAVKA Vojislava Nedića, po rečima Ivana Ćurkovića, i dalje za sve u Humskoj predstavlja enigmu, jer pravi razlozi nisu navedeni u pismu: - Ne bih ulazio u detalje, ali ne razumem razloge koji su navedeni u njegovoj ostavci. Uostalom svako ima pravo da bude ili ne bude deo nečega. Ne slažem se sa pričom da je bura u klubu, situacija je smirena.

Prvi čovek Radne grupe Ivan Ćurković nije želeo da ulazi u srž problema i razloge za objavljivanje informacija o Vazurinim primanjima, ali je stao u zaštitu mladog funkcionera.

- To je preterivanje u svakom smislu. On ima platu shodno odgovornosti i ovlašćenjima, a priče oko premija i cifre koje se spominju u članku su za malu decu. To je tendeciozno pušteno i ne bih da ulazim u to ko je i kako uradio tako nešto. Da meni neko pakuje slične stvari znao bih ko je i reagovao bih. Ovo ostavljam njemu i verujem da će se izboriti sa tim.

Ćurković smatra da Vazura odlično radi posao i da optužbe koje su ga etiketirale ne bi trebalo uzimati za ozbiljno.

- Došao je bez iskustva i oslanja se na ljude koji kontrolišu situaciju iz Upravnog odbora, odnosno Radne grupe. Ništa ne radi na svoju ruku. Perspektivan je i što je važno voli Partizan. Mislim da Miloš ne bi trebalo da reaguje jer svaki demanti donose novu polemiku a to ne može da donese ništa pozitivno klubu - završio je Ćurković.

SKUPŠTINA KAD BUDE ZGODNO
NIJE Ćurković znao precizno da kaže kada bi mogla da se održi izborna Skupština kluba, jer celokupna procedura nije jednostavna.

- Skupština će biti održana kada bude najzgodniji trenutak, u mandatu je i ne postoji problem. Moraju se pronaći ljudi od kredibiliteta, a to nije jednostavno. Mnogo je lakše pronaći fudbalere nego prave fudbalske radnike. Lako je kvariti, teško je praviti. Bez svakog od nas se može, bez Partizana ne - podvukao je Ćurković uz napomenu da se ne kaje zbog prihvatanja funkcije u teškom trenutku za Partizan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (21)

Draza

10.03.2016. 17:40

Kao guvernerka NBS!Ja imam penziju 29000,00 i ocekujem da mi penzioni fond dodeli 2500,00evra?!Ali nikako da me to "june mune"!Jadna je ova Srbija,ko je vodi!

ne mlati hrvoje

10.03.2016. 19:53

@Draza - sta ima Srbija sa vama i vasim rukovodstvom??? Pa vi ste mu dali te pare a ne Srbija?

Meda

10.03.2016. 17:58

Kad bi se radilo za 40 hiljada, uprava zvezde i partizana ne bi ni postojale...... Niko ne bi lencario za te pare.....

Dragan Lo

10.03.2016. 18:12

Ma u Partizanu i Zvezdi rade top menadžeri, mislim - vrhunski. Klubovi pucaju od profita - slegle se pare, ne znaš šta sa njima. Nije bitno što diplomirani žutokljunci odlaze u Svet - sretan im put. Ne dao nam bog da Srbija ostane bez Vazure, Popovića, Čovića, Terzića, Nedića, Tončeva, Vesića...mislim da ne pominjem naše Obiliće tipa Kimija, Bogdanova...pa Mi smo na tribinama odgojili premijera našeg i to je najveći uspeh Srpskog sporta u ovom i prošlom milenijumu. Vazura radi za samo 5000 eura?

Рашо

10.03.2016. 18:52

Млад човек овај Визура, одакле дође тако изнебуха? И кад тако млад стиже оволико да се угоји?

laf

10.03.2016. 18:59

Posteno da vam kazem Djura frizura je bio mala beba za ovu aktuelnu upravu,pod jedan covek vam je ostavio 7 titula za dva mandata ostavio vam je dobre igrace Skuletica ste utalili za 4m od mitrovica dobili jos,od jovetica takodje to su igraci koji su dva puta prodati od lige evrope preko 10 pa gde su vam pare doktori.Djuro vrati se molim te spasi partizan

PFC

10.03.2016. 20:26

@laf - Ostavio 15 miliona evra i da se vrati? Da li si ti normalan? Ovaj Vazura i da je ovo tačno, ukupno će da košta 220 hiljada evra do 2019.godine, a Đura nas je ošišao samo na Andriji za 2,5 miliona evra i on da se vrati? Vazura i Nedić mogu da idu, Ćurković neka napravi novu upravu bez ikoga iz stare uprave i gotova priča, neka se kumovi svađaju na skupštini SNS, a ne u Partizanu.

laf

10.03.2016. 23:44

@laf - Ti si druze sigurno neki Vizurin rodjak ja ne znam ni jednog navijaca Partizana podrzava ovo nistavilo,ako je djura ostavio dug od 14 mil.zasto ga ovi nisu pokrili kad su od LE inkasirali oko 10 od skuletica 4 od mitrovica 2,5 od jovetica preko 1 od abua 1,Ninkovica 1 ima tu jos igraca samo ne mogu da se setim,ako neko zna nek doda.Nije mi jasno koga ti podrzavas,ljude koji imaju najgoru sezonu u istoriji partizana coveka koji napusava Krstajica a da nikad nije sutnuo ni konzervu pred zgradom.

Vožd

10.03.2016. 23:58

@radnik AMSS u protestu - Šta on ima sa platama u Partizanu????? Uzmi svoju terapiju i na spavanje.

koji manki

11.03.2016. 01:16

@radnik AMSS u protestu - ajde malo knjigu u sake, vreme je da zavrsis osnovnu....

Ruben

10.03.2016. 22:11

Stara mudrost: "jedna slika vredi hiljadu rijeci" objasnjava i vasu stvarnost: Podvoljak, trbusina, arogantnost u licu.. a zurokljunac ima 20ak i nesto ; lakej koji ga oblaci ima najmanje deset godina vise od male trblate hulje cija je jedina kompetencija je to sto mu je tata verovatno jedan od crvenoustaskih lopova ; to je vama vas borba dala

Drag mi je Platon...

11.03.2016. 00:05

@Ruben - Tražili ste gledajte.Hteli ste profesionalca, a takav mora da se plati.Ako Partizan bude imao rezultate to neće biti velika plata.Onaj zvezdin ima tri puta veća primanja,a zvezda ima 40.miliona evra,duga,plus ova godina,znači 50 miliona.Treba tražiti da transferi budu transparentni, što mogu da obezbede onih pet navijača koji sede u skupštini.Ako se tu izaberu pravi ljudi, neće biti moguća kradja.Zato ne treba bukati "Uprava napolje",nego "pare na videlo",jer Partizan nema upravu.