Nadal: Nemam veze sa dopingom, Šarapova grešku mora da plati...

Novosti online

10. 03. 2016. u 09:30

Sport je primer društvu, primer deci, i kada bih radio nešto što nije u skladu sa time, lagao bih sebe, a ne svoje protivnike. Nikada nisam bio ni u iskušenju da uradim nešto pogrešno, kaže Nadal

Надал: Немам везе са допингом, Шарапова грешку мора да плати...

Rafael Nadal

Rafael Nadal je jedan od tenisera za koga su najviše kružile priče da koristi nedozvoljene supstance, pa je posle doping skandala sa Marijom Šarapovom Španac ponovo došao u centar pažnje.

- Čuo sam to nekoliko puta i malo sam umoran od svega toga. Sebe vidim kao ambasadora tenisa i ne bih na taj način narušio imidž uzora za mlade igrače. Verujem u sport i u njegove vrednosti. Sport je primer društvu, primer deci, i kada bih radio nešto što nije u skladu sa time, lagao bih sebe, a ne svoje protivnike. Nikada nisam bio ni u iskušenju da uradim nešto pogrešno, veoma sam daleko od toga, od dopinga. Potpuno sam čist, vredno sam radio tokom cele karijere i kada sam povređen, ne uzimam ništa zabranjeno kako bih se brže vratio na teren , rekao je Rafael Nadal.

Španac je prokomentarisao i slučaj Marija Šarapova, ali za razliku od Novaka Đokovića nije pružio podršku Ruskinji.

- Teško je zamisliti da tako nešto može da se desi, ali greške se dešavaju. Ona treba da bude kažnjena. Želim da verujem da je to bila greška sa njene strane i da nije htela to da uradi. Ipak, očigledno je reč o nemaru i zato ona mora da plati“, zaključio je Španac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Amater

10.03.2016. 10:12

Tako govori covek cistog tela jer je imao vremena da se ocisti od dopinga,njegovi rezultati govore o tome jer je realno da je njegov tenis penzionerski a priznacete da je to nemoguce.

Britva

10.03.2016. 10:52

Pa ljudi on je dao intervju pre neku godinu gde je priznao da je koristio nedozvoljena sredstva (doping) ali tada nisu bila zabranjena nego tek kasnije.

Dumar

10.03.2016. 10:53

Njegov doping je bio dozvoljen: Preciscavanje krvi, izbacivanjem iz nje svega sto smeta, nije bilo kaznjivo. Jeste da sada, kada je prestao sa tom tzv. terapijom, igra na nivo malo boljeg tenisera. On bi makar morao da cuti, jer to sto je radio, nije bila terapija zbog zdravstvenih razloga, nego zbog rezultata. A to se ne zove doping?

ne

10.03.2016. 13:10

@Dumar - Nadal je propao jer su mu kolena propala zbog nacina na koji igra. Ali dobro, niko nije strucnjak poput nas na internet portalima.

Asteriks

10.03.2016. 16:13

@Dumar - Ne@ ↪ Ali upravo zbog toga ,nemojte ni Vi biti sigurni u tu" teoriju" o ostecenim kolenima!! Predlog za razmisljanje: Kako to da se nakon izvesnog vremena ( pause su sada sve duze) ipak vraca u u vrhunsku formu???!! Pa kolena da su ostecena tesko da je moguce da tako fenomenalno ozdrave!!Ne bi ja tako lako odbacivao to muljanje sa krvlju!!!

pravda

10.03.2016. 21:17

@Dumar - ne, nadalu jesu propala koljena, ali to ne iskljucuje da se i dopingovao.

Pedro

10.03.2016. 13:39

Buenos Dias, Rafaelu sada pomaze samo morfijum, posto se raspao od silnih dopinga.

Glas razuma

10.03.2016. 16:42

Zasto neko ne kontrolise Serenu Vilijams? Godinama je naduvana steroidima ali to je dozvoljeno ako ste drzavljanin SAD. Onaj lekar koji bi sakupio hrabrost i uzeo joj uzorak za kontrolu u roku od 24 sata bi bio premesten na mesto portira i to tamo odakle e-mail do Njujorka optickim kablom putuje najmanje sedam dana.

Vatro Marx

10.03.2016. 17:06

Danas na Spanskom tv, kanalu "la Sexta " objavljeno je da francuske novine Le Mond objavio da tenista Rafa Nadal upotrebljavao je doping. Le Mond navodi da čitavo vrijeme Rafa Nadal se žalio na koleno i nije mogao da igra tenis, to je samo izreka navode novine. Uz to navode takokodje da je Icer Casilla, golman Real Madrida, takodje biciklista Alberto Contador. je direktno uspostavom vezu sa Rafom koji je rekao na Engleskom da je to živa laž. Francuzi su ljubomorni na nas, rekao je

Aca Nis

11.03.2016. 13:39

Rece rafa da nema veze sa dopingom???!!! Verovatno je hteo da kaze da nema veze sa dopingom Sarapove...