FSS: Otežana nam je pozicija pred Kongres UEFA i pitanje prijema FS Kosova

Beta

10. 03. 2016. u 18:02

Praktično, fudbal je ostao skoro jedini sport bez prijema pomenute takozvane države i takozvanog saveza u najviše organizacije – ističe se u kratkom saopštenju FSS

ФСС: Отежана нам је позиција пред Конгрес УЕФА и питање пријема ФС Косова

Ilustracija foto: Arhiva VN

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je da je njegov položaj otežan povodom inicijative da se Kosovo primi u Evropsku fudbalsku uniju (UEFA), s obzirom da je Kosovo već primljeno u Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i veliku većinu raznih sportskih organizacija.

- FSS se od 2012. godine svim pravnim sredstvima u međunarodnim okvirima snažno protivi i bori protiv ideje da se ovo pitanje uopšte nađe pred članovima najvažnijih tela. Na tom putu, podršku smo uvek imali od najviših rukovodstava UEFA i FIFA - navodi se u saopštenju FSS.

Odbor za hitna pitanja FSS je analizirao situaciju vezanu za najavu eventualnog prijema kosova u UEFA na kongresu 3. maja u Budimpešti.

Kako se dodaje, pozicija saveza sada je otežana.

- Praktično, fudbal je ostao skoro jedini sport bez prijema pomenute takozvane države i takozvanog saveza u najviše organizacije, za šta je FSS u velikoj meri zaslužan - ističe se u saopštenju.

Odbor za hitna pitanja je, takođe, zakazao sednicu Skupštine FSS za petak, 18. marta, u 13.00 u Staroj Pazovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

sole

10.03.2016. 18:34

Jel mu to dodje sada da stavove FSS zastupaju funkcioneri u ostavci i nedoskolovani (to su ovi sa nevazecim diplomama) pojedinci? Ok, doyvoljavam i da gresim, pa me obavestite u vasim odgovorima.

MIODRAG

10.03.2016. 20:03

Nemojte se ponasati kao Vlade Divac.....ako je vec situacija oko prijema KiM u UEFA,izadjite iz dvorane.....!!!