Zvezda promovisala 16 dečaka iz omladinske škole

Novosti online

10. 03. 2016. u 18:48

Želimo da se naš klub oslanja na sopstvene snage, na decu koja su ponikla u Zvezdinoj Omladinskoj školi. To upravo sprovodimo – rekao je sportski direktor crveno-belih Blažo Raosavljević

Звезда промовисала 16 дечака из омладинске школе

Promocija mladih Zvezdinih fudbalera foto: FK Crvena zvezda

Tesno je bilo za govorničkim stolom u medija centru Crvene zvezde, koja je u četvrtak promovisala 16 dečaka iz omladinske škole. Čelnici kluba iz LJutice Bogdana su odlučili da sa sedam fudbalera potpišu profesionalne ugovore, dok je sa devetoricom momaka parafiran stipendijski ugovor.

- Kao što smo i najavljivali, želimo da se naš klub oslanja na sopstvene snage, na decu koja su ponikla u Omladinskoj školi Crvene zvezde. To upravo sprovodimo, i nadamo se da će ovi momci koji su danas ovde sa nama vremenom postati velike fudbalske zvezde. Da ne verujemo u njih, ne bismo ovo danas ni radili – rekao je sportski direktor Zvezde Blažo Raosavljević, koji je preuzeo ulogu promotera mladih fudbalera, jer je direktor škole Dragan Mladenović zbog bolesti bio odsutan.

- Mislim da bi pre svih Dragan trebalo ovde da sedi danas, jer su to njegova deca. Danas potpisujemo profesionalne i stipendijske ugovore, a osim momaka koji su danas ovde, ozbiljno računamo i na naše fudbalere koji trenutno igraju na pozajmici u Bežaniji - rekao je Raosavljević.

Nakon svečane ceremonije i fotografisanja, medijima su se obratili i golman Aleksandar Stanković, odnosno vezista Stefan Kovač.

- Velika mi je čast što sam potpisao profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom, i stvarno sam srećan zbog toga. To mi je motiv da još bolje treniram, i takođe bih se zahvalio svim ljudima u klubu, kao i trenerima koji su me trenirali. Ekipa me je na pripremama sjajno prihvatila, i dalje treniram sa prvim timom. Potrebno je malo vremena prilikom prelaska u prvi tim da se naviknemo, pre svega fizički, ali kako vreme prolazi, sve je lakše - rekao je Stanković.

Stefan Kovač je još kao kapiten pionira prisustvovao konferenciji za medije, a danas, nekoliko godina kasnije, postao je profesionalac.

- Želeo bih da se zahvalim porodici koja me podržava svih ovih godina, kao i svim trenerima koji su me trenirali. Takođe i direktoru Draganu Mladenoviću i Upravi koja mi je ukazala poverenje, a ja ću to poverenje pokušati da opravdam na terenu. Nadam se da ću u bliskoj budućnosti zaigrati za najtrofejniji srpski klub - rekao je Kovač.

Profesionalci:
Luka Adžić, (1998) - ofanzivni vezni;
Petar Milić (1998) - bočni napadač;
Aleksandar Stanković (1998) – golman;
Luka Ilić (1999) - ofanzivni vezni;
Dejan Joveljić (1999)- centralni napadač;
Stefan Kovač (1999) - defanzivni vezni;
Stefan Mihajlović (1999) - ofanzivni vezni.

Stipendisti:
Andrija Crnadak (1998) - defanzivni vezni;
Saša Perić (1999) – vezni;
Nemanja Tomašević (1999) - krilni napadač;
Radivoj Bosić (2000) - ofanzivni vezni;
Željko Gavrić (2000) - ofanzivni vezni;
Marko Janković (2000) - centralni bek;
Miloš Gordić (2000) – golman;
Milan Šikanjić (2000) - centralni napadač;
Nikola Veselinović (2000) - centralni napadač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije