Božović: Nek se plaše Zvezde

S. ILIJOSKI

19. 02. 2016. u 12:55

Божовић: Нек се плаше Звезде

Miodrag Božović foto arhiva VN

Trener suverenog lidera Superlige pred prvu prvenstvenu utakmicu ove godine: Očekujemo još jednu pobedu, sve drugo bi bilo iznenađenje jer smo bolji od Mladosti

CRVENA zvezda trebalo bi da igra ovog proleća i brže i bolje nego jesenas jer je mnogo radila na tome kroz šest nedelja priprema, još jednom je pred subotnji nastavak trke za bodove u Superligi protiv Mladosti (14.00, TV Arena), ponovio trener Miodrag Božović:

- Očekujemo još jednu pobedu, sve drugo bi bilo iznenađenje. Bez obzira što je Mladost neugodan rival i što imaju jednog od najiskusnijih trenera, mi smo bolja ekipa, kvalitetnija, ali to bi trebalo da pokažemo na terenu. Uz dužno poštovanje rivalu, mi smo Zvezda, protivnik bi trebalo nas da se boji, a ne mi njih - uverava Božović. - Ekipa se dobro pripremila, igrači su, svesni koliko su rekorda oborili, spremni da ih bude još više, da se ova generacija upiše velikim slovima u istoriju. Što se tiče finansija i to je dobrim delom regulisano, tako da ekipa može da razmišlja samo o fudbalu.

Pojačanja su u dobroj meri pojačala konkurenciju, a ona će biti jedan od glavnih motiva svakom fudbaleru da daju još veći doprinos ovog proleća.

- Mislim da smo jači nego jesenas. Novim igračima smo dobili konkurenciju u ekipi i to bi trebalo da doprinese kvalitetu. Očekujem bolje igre nego do sada - ističe Božović.

Boljitak se svodi pre svega na brzinu igre.

- Nadam se da će nam tereni u Srbiji to omogućiti, jer samo oni mogu da nas zaustave - jasan je Božović.

Svi igrači su zdravi za meč, ali je Božović u svom stilu najavio koliko može Brazilac Edson:

- Pitaću ga koliko može... A, ako mene pitate, on može da igra, jedno, 78 minuta i 25 sekundi...

Na kraju, Božović je dodatno objasnio da ne preskače prioritete:

- Prvi cilj je titula prvaka Srbije. Rekao sam doslovce: ako budemo prvaci Srbije, uz dvojicu pojačanja, ovaj sadašnji tim će pokušati da se kvalifikuje u Ligu šampiona. Pričao sam o pokušaju, a ne o gotovoj stvari. Znači, o Evropi ćemo pričati onog momenta kad osvojimo titulu - zaključio je trener crveno-belih.

Na "Marakani" očekuju 20. pobedu u nizu, sudi Robert Kiš Čepegi iz Novog sada, a Zvezda će igrati u sastavu: Kahriman - Petković, Luković, Edson, Ibanjez - Le Talek, Donald, Grujić - Katai, Vijeira, Srnić.

Ulaznice se prodaju po ceni od 200 (sever), 400 (istok), 500 (zapad), 1.000 (VIP 1 i 2) i 1.500 (VIP galerija).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije