I UEFA oduševljena atmosferom na EP u futsalu

Novosti Online

03. 02. 2016. u 15:48

И УЕФА одушевљена атмосфером на ЕП у футсалу

Navijači u Areni Foto: M.Vukadinović

Ukoliko uslovi u Areni dozvole još neki rekordi bi mogli da budu oboreni, pa bi i 18.500 ulaznica bilo malo

Organizacija i fantastična podrška koju je futsal reprezentacija Srbije imala u prvom meču protiv Slovenije nisu promakli ni UEFA. Na zvaničnom sajtu Evropske fudbalske unije su istakli zadovoljstvo posle prvog dana šampionata, a slika iz “Arene” je brzo obišla svet.

Rekord po poseti na otvaranju je nadmašen, 11.000 ljudi je oborilo prethodni rekord koji je držala utakmica u Splitu između Hrvatske i Rumunije (2012. godine) kada je 8.000 navijača bilo prisutno.

jer je nadmašio po broju posetilaca Split kada je u meču Hrvatska Istovremeno, uz novu brojku od 11.000 gledalaca na premijernom meču, UEFA ističe da je Zagreb na istom prvenstvu 2012. godine „vlasnik“ najveće posete na jednom meču EP u futsalu, duelu između Hrvatske i Rusije kome je prisustvovalo 14.300 navijača. Najveću posetu, kako se navodi na sajtu UEFA, imao je finalni meč FIFA Futsal Svetskog kupa iz 1996. godine između Brazila i Španije (6:4) kada je na tribinama bilo 15.500 gledalaca.

Ukoliko, dakle,uslovi u Areni dozvole, nema sumnje da će oba rekorda, i evropskog prvenstva, ali i svetskog kupa, biti nadmašena. Interesovanje za drugi meč “Orlova” sa Portugalijom (6. Februar, 21,00) je takvo da bi i 18.500 ulaznica bilo malo.IGOR GAČIĆ – PRVAK EVROPE I SVETA

Dan posle velikog uspeha u ambijentu koji se još prepričava, izabranici selektora Ace Kovačevića započeli su oporavkom u teretani i spa centru, a jedan čovek koji brine o tehničkim stvarima unutar reprezentacije, tim menadžer Igor Gačić, ponovo je deo važne misije jedne nacionalne selekcije.
- Svi smo prijatno iznenađeni atmosferom i hvala svima koji su bili uz nas. Bila je to noć za istoriju našeg futsala, kaže Igor Gačić.
U ulozi tim menadžera osvojio je titulu prvaka sveta na Novom Zelandu, sada u stručnom štabu selektora Ace Kovačevića deo je nove futsal priče.
- Bio sam i u stručnom štabu omladinske selekcije koja je u Litvaniji 2013. osvojila titulu prvaka Evrope. Samo ne bih da se to apostrofira, nije ni važno – poručio je Gačić i dodao da su ovo momci za primer i da zaslužuju podršku koju imaju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije