Babunski potpisuje, oko Le Taleka se još pregovara

S. I.

17. 01. 2016. u 21:23

Francuski vezista je načelno pristao na uslove pod kojim bi se priključio Mičelu Donaldu, ali moraju da se dogovore uslovi oko obeštećenja Mordoviji

Бабунски потписује, око Ле Талека се још преговара

DAVID Babunski trebalo bi od ponedeljka da bude i oficijalno novi igrač Crvene zvezde, a kad Makedonac bude parafirao ugovor, sledeći na redu je, u stvari onaj prvi, za trenera Miodraga Božovića ključni igrač – Damijan Le Talek. Francuski vezista je načelno pristao na uslove pod kojim bi se priključio Mičelu Donaldu, ali generalnom direktoru Zvezdanu Terziću ostaje da dogovori uslove oko obeštećenja Mordoviji.

Bivši fudbaler Barselone, kako smo pisali u nedelju, pristao je na ponuđene uslove procenjujući da je „Marakana“ prava adresa za dokazivanje nadimka „balkanski Iniesta“, dobijenog u La Masiji. Zvezda je pripremila ugovor, ostaje da se reši papirologija sa Barselonom, pa će stariji od braće Babunski potpisati ugovor na 2,5 godine i odmah se priključiti pripremama kluba u Kopru.

Crveno-beli su kasu Mordovije osvežili sa 200.000 evra kao deo obeštećenja za Mičela Donalda. Holanđanin je sada i oficijalno igrač Zvezde još dve godine, a na isti period trebalo bi da mu se priključi i Le Talek.

Nije bilo lako crveno-belima da se takmiče sa ruskim i nekim italijanskim klubovima, ali činjenica da će crveno-beli osvojiti titulu i da žele u Ligu šampiona najviše su privukli nekadašnjeg mladog reprezentativca Francuske. Rusi sad malo zatežu oko visine obeštećenja, ali se na „Marakani“ nadaju da će ubrzo pronaći zajedničko rešenje. Svi očekuju da će i Le Talek do kraja sedmice obući zvanično dres Zvezde čime bi trener Miodrag Božović zatvorio 80 odsto zimski prelazni rok.

Ostaje još štoper koga će na „Marakani“ polako birati, jer ostanak Vukašina Jovanovića to jasno nagoveštava.

TRI PROVERE U SLOVENIJI
CRVENO-beli će umesto dve kako je prvobitno planirano imati tri provere u Sloveniji. Prva je na programu za tri dana protiv Ankarana (17), zatim 24. januara sledi test sa Koprom (16), a poslednja provera u ovoj fazi priprema je protiv ukrajinske Zarije 27. januara u 14 časova.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije