"KRIV" JE KLAVIR: Bogoljub otkrio kako se među Karićima primilo “seme muzike”

V. N.

25. 08. 2020. u 14:44

PRVI klavir koji je posle Prvog svetskog rata došao u Peć iz Austrije, kako je otkrio Bogoljub Karić, lider Pokreta snaga Srbije, bio je poklon njihovoj baki Jefimiji, a to je istovremeno bilo i "seme muzike" koje se kasnije dobro primilo među braćom Karić.

КРИВ ЈЕ КЛАВИР: Богољуб открио како се међу Карићима примило “семе музике”

Bogoljub Karić

Taj instrument poslužio je njihovoj majci da decu zainteresuje za muziku i na njemu je Bogoljub naučio i odsvirao prve note.

Ovo sećanje lider Pokreta snaga Srbije podelio je sa svojim pratiocima na društvenoj mreži "Instagram", gde je postavio i snimak kako svira gitaru i peva pesmu koju je posvetio svojoj supruzi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (1)

Mišo Peć

25.08.2020. 18:06

Braća Karić su primer dobre,organizovane,izuzetno patriotski nastrojene porodice.Oni su u Peći za svoje radnike bili više od poslodavaca,oni su se brinuli o radnicima i u svakom momentu starali o njima kako i na koji način da ih više plate,obezbede im decu za školu,ogrev za zimu,brašno ulje,šećer,meso za zimnicu,davanje novčanih bezpovratnih sredstava u visini od 3 do 5 hiljada nemačkih maraka.Svim Karićima želim dobro zdravlje i puno uspeha u daljem radu.