Ove godine bez sabora trubača i violinista: Definitivno otkazane manifestacije u Guči i Pranjanima

Novosti online / V. I.

08. 07. 2020. u 14:22

Ове године без сабора трубача и виолиниста: Дефинитивно отказане манифестације у Гучи и Прањанима

Foto K. Mihajlović

Zbog loše epidemiološke situacije u Srbiji otkazuju se najveće manifestacije u Srbiji. Prvi put za 60 godina postojanja neće se okupiti trubači u Guči, niti violinisti u Pranjanima

LUČANI, PRANJANI - Prvi put za 60 godina postojanja Sabora trubača u Guči, ova najveća letnja manifestacija u Srbiji ove godine se neće održati, a razlog je epidemija korona virusa. I drugi po redu Sabor violinista u Pranjanima kod Gornjeg Milanovca je otkazan, jer, kako kažu organizatori, zdravlje građana je na prvom mestu, te će "violina sačekati neke bolje dane".

- Iako postoji odgovornost prema dugoj tradiciji Sabora, moramo imati odgovornost prema aktuelnoj, a i najavljenoj situaciju sa zaraznim virusom Kovid - 19 - rekao je direktor Kulturnog centra opštine Lučani u Guči Jovan Kovačević. - Prekinuli smo sve pripreme, jer je nemoguće održati manifestaciju koja porazumeva istovremeno na hiljade ljudi koji ne mogu držati socijalnu distancu, niti se pridržavati bilo kojih drugih epidemioloških mera koje su propisane. Naši partneri takođe nisu mogli da organizuju predtakmičenja. Zvanično saopštenje o otkazivanju Sabora izdaće opština Lučani kao organizator sabora kao i Saborski odbor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije