Ponovo sarađuju Zabranjeno pušenje i Elvis Džej Kurtović: Korona hit pozitivan

V. N.

subota, 27. 06. 2020. u 23:59

Поново сарађују Забрањено пушење и Елвис Џеј Куртовић: Корона хит позитиван

Elvis Džej Kurtović Foto Jutjub printskrin/Zabranjeno pušenje i Sejo Sekson Foto V. Danilov

Pesma je nastala jedne večeri usred karantina
POSLE dugog niza godina, ponovo su se udružile legende novog primitivizma Sejo Sekson i Mirko Srdić, alijas Elvis Džej Kurtović, a rezultat je nova pesma "Zabranjenog pušenja" - "Korona hit pozitivan".


Kako muzičari objašnjavaju, pesma je nastala jedne večeri usred karantina, kada su se starom, zaboravljenom pevaču otvorila nebesa, i kad je shvatio da, posle svega što je prošao u životu, ne sme da dobije koronu, jer ima loš imunitet, ali i hit kojim će osvojiti svet.


- Mislim da će se mnogi identifikovati sa stihovima: "U mom gradu zagađen je zrak, imam masku, astmu i povišen tlak, u životu vazda volio sam slavlje, kafana je uzela mi zdravlje" - na sebi svojstven način priča Sejo Sekson. - Malo je reći da je pesma autobiografska. Ona je, nekako, svačija, da ne kažem narodska. Još kada počne da se peva po slavljima, gde će nam biti kraj...


Frontmen "Pušenja" dodaje da je sjajno ponovo raditi sa Kurtovićem.


- Nema nas zajedno u kadru zbog socijalne distance koje smo se pridržavali skoro 15 godina. Srećom, nemamo virus, već pesmu "Korona hit pozitivan", kojom ćemo, nadam se, zaraziti i publiku.


"Zabranjeno pušenje" se, kako najavljuje, uskoro vraća koncertima. Članovi legendarnog benda poručuju fanovima da se čuvaju i da ostanu zdravi, inficirani samo dobrom muzikom.
Komentari (4)

Kamikase

28.06.2020. 20:34

Koga nema bez njega se moze, niko nije OTJERAN samovoljno otisao .ZP je sarajevska grupa koja ima preljepe pjesme.Bila tolike godine i ostace jos dugo.Pozdrav za ponovnu saradnju veliki muzicara