NA svetski dan muzike, 21. juna, u Beograd stiže Nik Mejson (76), bubnjar legendarne grupe "Pink Flojd" koji će zajedno sa svojom supergrupom nastupiti u Sava centru u okviru velike svetske turneje pod nazivom "Nik Mejsonova tacna prepuna tajni".

Projekat je imao premijeru u Londonu, u maju 2018, i to je bio prvi nastup Mejsona od 2005, kada je zajedno sa "Pink Flojdom" nastupio na "Lajv 8" koncertu. Svi dosadašnji nastupi u velikim svetskim dvoranama bili su rasprodati, a u 2020. na Mejsonovom repertoaru će se naći i rani radovi "Pink Flojda", koje će publika moći da čuje u Beogradu.


Pročitajte i: "Sviće zora" postala nezvanična himna litija: Frontmen "Beogradskog sindikata" objašnjava gde je i kako nastala pesma (VIDEO)


Mejson, jedini član slavne grupe koji je bio u svim njenim postavama od osnivanja pa do poslednje turneje devedesetih i privremenog okupljanja za potrebe koncerta "Lajv 8", svetsku turneju "Nik Mejsonova tacna prepuna tajni" nazvao je po njihovom drugom albumu iz 1968. Za ovaj projekat sastavio supergrupu sa uspešnim svetskim muzičarima koji su publici poznati iz drugih bendova - Geri Kemp iz sastava "Spandau bale", Li Haris iz benda "Blokheds", basista Gaj Prat koji je radio s "Pink Flojd" posle odlaska Rodžera Votersa i u solo projektima Dejvida Gilmura, i Doma Bekena, koji je bio saradnik Rika Rajta.